Circa 8.000 de membri ai PSD Dolj s-au adunat, duminica, in centrul Craiovei, pentru a aduce un omagiu regelui Mihai prin depunerea de flori si candele la statuia fostului suveran, amplasata intre Teatrul National "Marin Sorescu" si Universitate, transmite Agerpres.

Potrivit presedintelui PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda, persoanele adunate pe strada A. I.Cuza din Craiova sunt membri ai structurilor de conducere ai organizatiei judetene de partid, organizatii locale din tot judetul, organizatia de pensionari, de tineret, in numar de circa 8.000.

"Partidul Social Democrat - Organizatia Judeteana Dolj impreuna cu conducerea tuturor structurilor judetene si locale (OFSD, TSD, OPSD), primari, consilieri judeteni, municipali si locali vor aduce un ultim omagiu Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei, duminica, 10 decembrie 2017, ora 11:00. Depunerea de flori si candele va avea loc la bustul Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei", a anuntat saptamana aceasta, filiala PSD Dolj, potrivit news.ro.

Potrivit reprezentantilor acesteia, judetul Dolj si Craiova nu uita ca Regele Mihai a semnat doua decrete privind infiintarea Universitatii din Craiova si a Filarmonicii Oltenia. Administratia locala, sub conducerea PSD, i-a multumit Majestatii Sale pentru infiintarea celeor doua institutii, declarandu-l in anul 2013 cetatean de onoare al municipiului Craiova.

PSD Dolj avea programat pentru sambata, 9 decembrie, la Craiova, un miting de sustinere a Guvernului, astfel de actiuni fiind anuntate apoi, tot pentru 9 decembrie, de mai multe organizatii judetene ale PSD. Marti, dupa anuntul privind moartea regelui Mihai, PSD a precizat ca va suspenda aceste manifestatii, motivand ca in aceste zile cel mai important este sa cinsteasca onoarea Majestatii Sale.