Secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, a precizat ca initiativa legislativa a senatorului liberal Daniel Zamfir prin care se limiteaza dobanzile cu care bancile dau credite nu reprezinta partidul, fiind o initiativa "contrara economiei pe piata liberala". Sighiartau a adaugat, pentru Hotnews.ro, ca la sedinta conducerii PNL va avea loc o discutie despre initativele lui Zamfir.

Robert SighiartauFoto: cdep.ro

"Plafonarea dobanzilor la creditele bancare este o initiativa populista si contrara economiei de piata libera. O astfel de masura ii afecteaza, pana la urma, exact pe cei pe care pretinde ca ii apara ¬ firmele private si romanii. Este o initiativa impotriva spiritului si valorilor liberale si nu reprezinta Partidul National Liberal", a reactionat Sighiartau vineri, pe pagina sa de Facebook.

"O sa avem o discutie saptamana viitoare in sedinta Biroului Executiv despre initiativele domnului Zamfir", a adaugat el pentru HotNews.ro, intrebat daca ar putea exista sanctiuni.

Zamfir, care este autorul unor proiecte precum darea in plata sau legea conversiei, a depus un proiect legislativ prin care se plafoneaza dbanzile cu care bancile dau credite la 2.62% (dobanda formata din dobanda-cheie a BNR de 1.75% plus o marja maxima de inca 50% din dobanda de politica monetara).

Reprezentantii BNR si cei ai bancilor comerciale condamna aceasta intiativa.