Presedintele PNL, Ludovic Orban, a scris miercuri pe Facebook ca, in cazul in care conducerea PSD nu il da afara din partid pe senatorul Serban Nicolae dupa jignirile aduse deputatei USR Cosette Chichirau, inseamna ca isi asuma public comportamentul deviant al acestuia, potrivit news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In cazul in care conducerea PSD nu il da afara nici acum pe Serban Nicolae din partid, inseamna ca isi asuma public grobianismul, mojicia, agresivitatea si nesimtirea lui. Inseamna ca aproba comportamentul lui deviant si ca accepta ca Serban Nicolae este reprezentativ pentru PSD. Ceea ce inseamna ca intra in conflict definitiv cu bunul simt, cu decenta, cu politetea, cu respectul fata de oameni, cu civilizatia", a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Deputata USR Cosette Chichirau a filmat, miercuri, din plenul Camerei, in timpul scandalului pe legile justitiei si a transmis live pe Facebook. La un moment dat, ea are un schimb dur de replici cu senatorul PSD Serban Nicolae, care se afla in prima banca in plenul Camerei Deputatilor, ajungandu-se la replici precum 'Hot'/'Nesimtita'; 'Am poza ca sunteti sofer'/ 'Am poza in care faceti sex anal'.

Cosette Chichirau: Am venit aici ca sa nu mai furati voi. Ati incercat cu OUG 13, nu v-a iesit, v-ati intors in Parlament, acelasi personaj, aceleasi proceduri.

Florin Iordache: N-am ce discuta cu tine!

Cosette Chichirau, mergand spre banca in care statea Serban Nicolae, langa Ioan Munteanu: Doar dezbatere vrem. (...) Oameni care nu citesc Constitutia, e o procedura neconstitutionala. Si ei se enerveaza ca nu i-am lasat sa-si treaca legea in 70 de minute.

Apoi, catre Ioan Muntean, filmandu-l cand le facea semn cu degetul social-democratilor cum sa voteze: Nimeni nu stie ce sa voteze, ca daca nu le aratati dumneavoastra habar n-au.

(...)

Nimeni nu stie ce voteaza, decat un om din fata, dar grupul infractional organizat trebuie protejat. Un grup infractional organizat voteaza impreuna, asta se intampla aici. Eu voi fi inamicul numarul unu al PSD. Sper sa nu iau bataie pe aici pe la Parlament, sper sa nu iau bataie pe holurile Parlamentului.

Serban Nicolae catre alt parlamentar PSD: Astia se filmeaza si isi dau declaratii unul altuia si aproba din cap: da, ce adanc le spui.

Cosette Chichirau: Si cei care fura sunt prezenti in Parlament.

Serban Nicolae: Asta nu are nicio meserie.

Cosette Chichirau: Hotii sunt in fruntea Parlamentului, penalii, penalii...

Serban Nicolae: Doamna, penala este mama care v-a facut asa nesimtita, sa stiti!

Cosette Chichirau: Da, serios?

Serban Nicolae: Da, absolut!

Cosette Chichirau: Hai, mai spuneti, ce lege votam aici, care sunt prevederile cele mai importante si de ce sunteti aici, ca sunteti senator? In ce calitate sunteti aici?

Serban Nicolae: Dvs. cine sunteti?

Cosette Chichirau: Ce cautati aici? Eu sunt Cosette Chichirau, deputat USR de Iasi.

Serban Nicolae: Nu s-ar spune.

Cosette Chichirau: Si sunt aici ca sa apar justitia.

Serban Nicolae: Da' aia-i buna, leafa marita de Guvernul PSD, e buna leafa aia...

Cosette Chichirau: Luati-o dvs.

Serban Nicolae: Si toate drepturile. Nu va e rusine sa incasati bani nemunciti? Nu va e rusine sa fiti atat de nesimtita?

Cosette Chichirau: Cele 700 de amendamente nu sunt munca?

Serban Nicolae: Ia spuneti dvs. care sunt alea 700 de amendamente! L-ati semnat pe vreunul? L-ati citit pe vreunul? Nu va hliziti cu gura aia la mine. Spalati-va pe dinti, aveti mancare pe dinti.

Cosette Chihirau intoarce camera si se filmeaza pentru a demonstra ca are dintii curati: Zice ca am mancare intre dinti. Nu cred, eu ma spal pe dinti. Ma insulta, dar nu e o problema, pentru ca domnul Serban Nicolae insulta tot poporul roman si fura impreuna cu grupul infractional...

Serban Nicolae: Eu n-am furat, nu fiti nesimtita! Faceti o plangere penala! Uite, cautati un coleg alfabetizat si faceti o plangere penala

Cosette Chichirau: Hai, spuneti.

Serban Nicolae: da, de ce nu cautati un coleg alfabetizat, care sa va scrie o plangere penala la adresa mea. Va rog frumos nu mai radeti, ca e o imagine dezolanta

Cosette Chichirau: Cine rade?

Serban Nicolae: Da, de ce nu faceti asta? Uite, cautati un coleg care a terminat clasa a II-a, care sa va scrie o plangere penala la adresa mea, daca eu am furat. Si daca n-am furat...

Cosette Chichirau: Dvs. ati fost sofer.

Serban Nicolae: Nu, n-am fost niciodata sofer!

CCosette Chichirau: Sunteti sofer la grupul infractional organizat!

Serban Nicolae: Dvs. sunteti atat de proasta incat este incredibil ce spuneti. Ia demonstrati-mi ca am fost sofer. Hai, demonstrati-mi! Ia cautati...

Cosette Chichirau: Avem poze.

Serban Nicolae: Poze? CV-ul e in poze? Eu am un CV... Eu am o poza in care dvs. faceti sex anal. Acuma, ce sa facem?

Cosette Chichirau: Dvs. aveti CV? Care sunt calificarile dvs.?

Serban Nicolae: Ia, stiti sa cititi?

Cosette Chichirau: A, ca distrugeti justitia in Romania, ca furati Romania bucata cu bucata?