Parlamentarii USR incearca folosesc tactici inedite pentru a stopa sau macar intarzia votarea modificarilor aduse de coalitia PSD-ALDE-UDMR la legile Justitiei. Astfel, miercuri, in plen, deputatii USR au oprit sedinta protestand cu pancarte pe care au scris "Hotii!". Ceva mai devreme, deputatul Stelian Ion a folosit o portavoce pentru a se face auzit atunci cand presedintele de sedinta i-a taiat microfonul.

Deputati USR cu portavoceaFoto: Captura Facebook

Parlamentarii USR, dar si cei din PNL au protestat mai devreme pentru ca presedintele de sedinta nu permite dezbaterea amendamentelor in plen, ci doar votarea lor.

Protest USR in Parlament

Protest USR in Parlament

Foto: Hotnews

Reamintim ca proiectul PSD-ALDE de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor este dezbatut, apoi votat, in plenul Camerei Deputatilor, prima camera sesizata, cu un raport din partea comisiei speciale parlamentare conduse de deputatul PSD Florin Iordache ce contine aproximativ 300 de amendamente admise si 400 de amendamente respinse, multe apartinand chiar initiatorilor, adica PSD si ALDE. Pentru dezbaterea acestui raport - cel putin o parte dintre amendamentele respinse vor fi sustinute in plen - a fost alocat un timp de o ora si un sfert din programul sedintei de plen. Ulterior, legea va intra la vot final.

Multi deputati sunt afara din sala, iar in plen au aparut si doi cunoscuti senatori PSD - Niculae Badalau si Serban Nicolae, acesta din urma fiind si initiator al legii.

Vezi aici imaginile VIDEO

Vezi mai jos imagini VIDEO cu protestul inedit al deputatilor USR: