Gabriela Firea a declarat ca a lamurit toate divergentele pe care le-a avut cu premierul Mihai Tudose, cu care a avut miercuri o discutie impreuna cu primarii de sector, admitand insa ca relatia dintre ei "a fost una incordata" dar "acum este calma".

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost un incident neplacut peste care eu una am trecut", a declarat Firea, la finalul discutiilor, dupa ce recent l-a acuzat pe primul ministru ca da impresia ca vrea sa preia conducerea PSD.

"Asa parea la acel moment ca se intampla, am avut azi o discutie pe aceasta tema si am lamurit toate aceste probleme", a precizat primarita Capitalei, adaugand ca aceste dispute publice "dau oxigen adversarilor nostri".

"Poata ca (Mihai Tudose) isi da seama ca si eu am multa treaba la primarie zi nu sunt interesata de aceasta preluare si dumnealui are o activitate foarte intensa la Palatul Victoria si in primul rand avem presedinte" ales de membrii PSD si "nu se pune problema inlocuirii acestuia", a subliniat Gabriela Firea, mentionand ca "ne-am spus in particular tot ce voiam sa ne reprosam unul celuilalt si putem cu colegialitate sa trecem peste acest incident".

In ceea ce priveste decizia Guvernului de a transmite terenul de peste 10 hectare "Esplanada", de pe bd. Unirii, catre Ministerul Justitiei pentru a amenaja Cartierul Justitiei, desi Primaria Capitalei ceruse terenul inca din vara pentru un urias proiect cu spatii de birouri, centru de afaceri, spatii culturale, care include si Cartierul Justitiei, Firea a spus ca si in acest caz s-au lamurit lucrurile.

Aceasta a precizat ca a fost si decizia premierului dar si a presedintelui PSD "ca acest cartier (al Justitiei) sa se construiasca fiind implicata 100% si primaria, care detine jumatate din suprafata".

Ea a recunoscut ca memorandumul de transmitere a terenului "nu prevede expres participarea primariei la acest proiect" insa "se va face o corectie in perioada urmatoare".

"Dorim ca intr-un timp cat mai scurt sa inceapa constructia Cartierului Justitie, e o decizie comuna", a sustinut primarita.