Mai multi lideri locali refuza sa trimita oameni in Capitala la mitingul de protest impotriva “statului paralel si ilegitim” si impotriva “abuzurilor”, au declarat pentru HotNews.ro surse din PSD. Potrivit acestora, nici premierul Mihai Tudose nu sustine ideea unui miting organizat de partid. Liderii consultati de HotNews.ro sustin ca un astfel de miting ar fi o greseala, deoarece ar fi perceput ca o manifestare impotriva justitiei.

Sigla PSDFoto: PSD

“Nu voi trimite nici un om la Bucuresti. Lupta impotriva abuzurilor trebuie sa aiba loc in Parlament, unde se fac legile, se dezbat cu societatea civila, cu asociatiile profesionale etc. Ce va transmite PSD cu acest miting, ca lupta impotriva justitiei?”, a declarat pentru HotNews.ro unul din liderii locali ai partidului. Potrivit acestuia, sunt mai multe organizatii care nu sustin ideea unui miting la Bucuresti, pe motiv ca o astfel de decizie trebuie luata intr-o sedinta de Comitet Exectutiv.

Codrin Stefanescu, secretarul general adjunct al PSD, a declarat duminica, ca s-a stabilit, in cadrul sedintei cu liderii locali ai partidului, organizarea unui miting de protest impotriva statului paralel si ilegitim si a abuzurilor. Protestele ar urma sa aiba loc in Bucuresti si in tara la aceeasi ora.

"Va fi un miting impotriva statului paralel si ilegitim, impotriva abuzurilor, impotriva ascultarii telefoanelor, a incalcarii drepturilor si libertatilor cetatenesti, a celor care (...) incalca Constitutia. Este un miting care arata adevarata majoritate din Romania. Cu acest mesaj au venit presedintii din judete", a declarat Stefanescu, potrivit Agerpres.

PSD ar urma sa decida luni, intr-o noua sedinta, daca protestul va fi organizat sambata sau duminica in Bucuresti si in toate judetele tarii.