“Nu stiu, dom’le”, a fost raspunsul presedintelui Comisiei parlamentare speciale pentru legile justitiei, Florin Iordache, intrebat, la Realitatea TV, ce reactia a avut cu privire la criticile recente formulate de administratia americana, potrivit carora modificarea legilor justitiei afecteaza lupta anticoruptie. Acesta a mai spus ca “nu este normal ca un presedinte, om politic, sa intervina in actul justitiei” si ca acesta indeplineste un act de solemnitate in momentul in care semneaza o decizie a CSM.

Florin IordacheFoto: AGERPRES

Acesta a continuat prin a spune ca “niciunul dintre amendamente nu diminueaza independenta justitiei “, iar faptul ca presedintele nu poate refuza numirile procurorilor in functiile de judecator “este un act normal", pentru ca “CSM verifica probitatea morala”.

“Presedintele Romaniei indeplindeste un act de solemnitate in momentul in care semneaza”, “ este un rol stabilit prin Constitutie ca presedintele semneaza”, a spus Iordache despre faptul ca presedintele este golit de rolul sau in numirea procurorilor in functii de judecator.

“Nu este normal ca un presedinte, un om politic, sa intervina in actul justitiei, ne dorim ca presedintele sau orice om politic sa nu intervina in actul justitiei”.

De asemenea, intrebat daca gestul Tariceanu si Dragnea au sfidat Parlamentul in momentul in care au trimis reactia lor la comunicatul Departamentului de Stat al SUA fara sa consulte Parlamentul, Iordache a spus ca “fara indoiala Parlamentul este reprezentat de cei doi. Daca aveam o sedinta in plen puteam vorbi de o consultare”.