Presedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat marti ca PSD , are doua optiuni privind legile justitiei in urma mesajelor primite de la Departamentul de Stat american: "fie sa sacrifice complet interesele Romaniei salvandu-l pe domnul Dragnea si pe acolitii domniei sale, fie pastreaza statul de drept".

Dan BarnaFoto: Agerpres

"Dupa doua saptamani suntem in acelasi loc, practic, trebuie sa traducem limbajul diplomatic in limbajul cetatenilor. In momentul in care in mesaje oficiale, acum doua saptamani in MCV, ieri si astazi in mesajul Departamentului de Stat al Statelor Unite gasim cuvinte precum ingrijorare, preocupare, afectare a intereselor statului de drept, traducerea pentru cetateni este foarte simpla: o dati de gard si continuati sa o dati de gard cu Justitia. Acesta este mesajul pe care partenerii Romaniei il transmit in mod explicit, din ce in ce mai explicit, vedem in aceste zile, catre actuala guvernare, iar reactia este la limita iresponsabilitatii", a afirmat Dan Barna la Parlament, potrivit Agerpres.

In opinia sa, "actuala majoritate se joaca cu interesele strategice ale Romaniei intr-o lupta, probabil, pentru o noua viziune de parteneriat a Romaniei pe care, in aceste zile, si nu doar in aceste zile, o vedem".

"Amintesc ca, in urma cu cateva saptamani, USR a anuntat ca PSD si ALDE par sa redirectioneze pozitionarea strategica a Romaniei, domnul Melescanu avand brusc un interes neasteptat pentru grupul tarilor de la Visegrad si, probabil, domnul Dragnea, pentru viziunea de leadership politic pe care o gasim in aceste tari. (...) Toata aceasta iresponsabilitate prin care actuala majoritate duce Romania, ignorand mesajele, devine un risc semnificativ pentru statul de drept", a mai spus Barna.

Liderul USR a adaugat ca pentru PSD optiunea este "foarte simpla": "Fie sacrifica complet interesele Romaniei salvandu-l pe domnul Dragnea si pe acolitii domniei sale, fie pastreaza statul de drept. Iar, ceea ce se intampla, pare, deocamdata, ca optiunea pe care dansii o aleg e cea de a face scut in jurul domnului Liviu Dragnea, ignorand complet sau sacrificand statul de drept pe care Romania l-a construit atat de greu, vedem si din mesajul Departamentului de Stat."

"Este adevarat, Romania trebuie condusa de la Bucuresti', dar trebuie condusa respectand 'parteneriatele pe care statul roman, nu domnul Liviu Dragnea, persoana fizica, si le-a asumat. Parteneriatul strategic cu SUA, calitatea de membru al UE, nu pot fi riscate. Resursa de dezvoltare pe care o reprezinta fondurile structurale care risca sa fie suspendate, si stiti foarte bine lucrul acesta, nu pot fi sacrificate pentru ca timp de un an de zile Guvernul Romaniei a fost casa de avocatura a domnului Liviu Dragnea si nu a avut alt dosar pe masa", a incheiat liderul USR.