Fostul premier Dacian Ciolos participa la protestul din Bucuresti, el declarand ca este in strada pentru a sze razboi pe legile justitiei, fiindca sunt cativa lideri politici care au probleme cu justitia si care sunt gata sa faca orice pentru a-si apara interesele personale, inclusiv de a pune in pericol credibilitatea si stabilitatea Romaniei, informeaza News.ro.

Dacian CiolosFoto: Captura Facebook.com

"Noi ne razboim pe legile justitiei, sunt cativa lideri politici care au probleme cu justitia si vad ca sunt gata sa faca orice pentru a-si apara interesele personale, inclusiv de a pune in pericol credibilitatea si stabilitatea Romaniei. De asta am iesit", a afirmat Ciolos.

El a spus ca totusi cei aflati la putere au raspuns in mai multe randuri la presiunea strazii.

"Din pacate, s-a ajuns ca o majoritate politica larga, consistenta la ultimele alegeri, care spun ca sunt reprezentativi din punct de vedere democratic, iata ca nu deschid calea dialogului, nu iau decizicii in urma unor dezbateri, nu iau decizii cu argumentele pe masa, plimba legile de la guvern la Parlament, fac modificari si reajustari ca sa testeze reactia populatiei si sa testeze rezistenta oamenilor la aceasta presiune", a subliniat fostul premier.

De asemenea, Ciolos a aratat ca, in pofifa cresterii economice a Romaniei, ratam oportunitatea unei cresteri economice durabile.

In privinta tensiunilor cu jandarmii, Dacian Ciolos a spus: "Eu ii cunosc pe jandarmi fiindca am lucrat cu ei anul trecut si stiu ca sunt acolo oameni profesionisti si oameni care stiu sa-si faca treaba. Deci, din punctul acesta de vedere nu am emotii, asa cum nu am emotii nici cu faptul ca oamenii care sunt in strada sunt pasnici".

La protestul din Bucuresti participa si alti membri ai Platformei Romania 100, lideri USR in frunte cu Dan Barna, reprezentanti ai sindicatelor, intre care presedintele BNS, Dumitru Costin.