Presedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Badalau, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca prioritatea in acest moment o reprezinta Legile Justitiei si spera ca in aceasta sesiune parlamentara sa fie finalizate, citeaza Agerpres.

Niculae BadalauFoto: Agerpres

'Avem ca prioritate Legile Justitiei care in momentele acestea se discuta in comisia speciala, comisia formata din membri ai Camerei Deputatilor si ai Senatului, si care, probabil, cred ca in doua saptamani vor ajunge la cele doua plenuri si in sesiunea aceasta noi speram sa fie finalizate', a declarat Niculae Badalau.

El a adaugat faptul ca si Codul administrativ si Legea parteneriatului public-privat sunt legi care ajuta extrem de mult.

'Avem Codul administrativ, care probabil va intra in dezbatere in viitorul apropiat si Legea parteneriatului public-privat, o lege care ne ajuta extrem de mult pe noi, cat si comunitatile locale si am sa va explic. Se vor putea face parteneriate chiar cu firme din tarile non-europene, fara a mai incalca reglementarile europene si ma refer aici la China, Japonia, cu care se poate face metroul de la Gara de Nord la Otopeni, care stagneaza de patru ani, podul de la Giurgiu catre Bulgaria, pe care l-au mentionat si premierul roman si premierul bulgar, care tot cu o companie chineza intr-un program de parteneriat public-privat urmeaza sa fie construit', a adaugat Niculae Badalau.

Totodata, el a spus ca si Split TVA este o masura extrem de buna pentru ca va reduce pierderile la buget.

'Split TVA, care a fost atat de contestat, e o masura extrem de buna. Noi pierdeam pe an undeva la 1,4 miliarde de euro, bani care efectiv erau drenati din TVA. Split TVA a ramas doar la firmele care au datorii si care intra in insolventa, deci nu afecteaza restul de agenti economici, fiind o masura extrem de buna tocmai pentru a nu mai avea scurgeri din TVA', a completat Niculae Badalau.

In final, el a spus ca in Codul fiscal sunt 'extrem de multe masuri de dreapta, de protectie a capitalului autohton', dar si a celorlalte firme, in special multinationale, unde sunt doua reglementari pentru a reusi ca 'firmele sa plateasca impozitul pe profit acolo unde isi desfasoara activitatea'.