Ramona Dinu, senatoarea USR care citeste motiunea de cenzura a opozitiei pentru demiterea Guvernului Tudose, este profesor universitar la Universitatea Ovidius din Constanta. Aceasta este de profesie economist, absolvind Facultatea de Matematica si Stiinte Economice de la Universitatea Ovidius din Constanta.

Ramona Dinu are si o diploma de doctor luat la Universitatea Al. I. Cuza- Iasi, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Program doctoral in domeniul fundamental Economie; Titlul tezei de doctorat: "Cresterea si dezvoltarea economica in lumea contemporana".

In calitatea de senator a avut 15 initiative legislative, 32 de luari de cuvant si 3 motiuni:

- "Romania fara educatie de calitate este o Romanie saraca!" initiata de senatori apartinand Grupurilor parlamentare ale PNL si USR;

- "PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma";

- "Guvernul Grindeanu - Guvernul Sfidarii Nationale, NU LEGALIZATI FURTUL IN ROMANIA-initiata de senatori si deputati apartinand Grupurilor parlamentare ale PNL si USR din Camera Deputatilor si Senat"; - data prezentarii in plenul comun: 6 februarie 2017.

documente

Declaratia de avere Ramona Dinu

(23 Nov 2017) PDF, 1MB

Potrivit declaratiei de avere, Ramona Dinu nu are nici terenuri, nici imobile, nici automobile. La rubrica "Bunuri sub forma de metale pretioase, bijuterii, obiecte de arta si de cult, colectii de arta si numismatica, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural-national sau universal a caror valoare insumata depaseste 5.000 de euro" sunt mentionate mai multe bijuterii din aur, dobandite in anul 2002, in valoare de 5.000 de euro.

Nicoleta Ramona Dinu are trei credite bancare: unul de 60.000 de lei, scadent in 2017, unul de 74.000 de euro, scadent in 2035, si unul de 22.500 euro, scadent in 2035.

Potrivit declaratiei de interese, Nicoleta Ramona Dinu este asociata in SC Ramona Fashion SRL si Tomis Nautic Club SRL.

In anul fiscal 2016, a castigat 143.180 lei de la Universitatea ¬Ovidius", iar de la Parlamentul Romaniei 2.200 lei.