Liderul senatorilor PNL, Iulian Dumitrescu, presedinte al Comisiei de Aparare din Senat, spune ca nu a fost transmisa vreo invitatie din partea SPP pentru vizitarea vreunui poligon, care sa se suprapuna cu activitatea Comisiei din data de 14 noiembrie, aceeasi zi in care ar fi trebuit ca in comisie sa se dea raport pe legea privind rachetele Patriot, asa cum au sustinut marti liderul PSD Liviu Dragnea si senatorul PSD Niculae Badalau.

Iulian DumitrescuFoto: Agerpres

Liberalul Iulian Dumitrescu a transmis marti seara un comunicat de presa, "in urma informatiilor vehiculate in spatiul public de presedintele Camerei Deputatilor, liderul PSD Liviu Dragnea".

Dragnea a afirmat anterior in cursul zilei ca senatorul PSD Niculae Badalau i-a spus ca nu a existat cvorum la inceputul acestei saptamani in sedinta comisiei parlamentare care trebuia sa discute de achizitionarea rachetelor Patriot deoarece membrii comisiei au fost invitati sa viziteze un poligon de tir al SPP si i-a trimis pe ziaristi sa-l intrebe pe Badalau despre ce a fost vorba.

Badalau a reiterat apoi jurnalistilor ca o parte dintre membrii Comisiei de Aparare din Senat au primit o invitatie din partea generalului Lucian Pahontu, seful SPP, de a merge sa viziteze poligonul SPP, si ca "poate sa fie o coincidenta ciudata" faptul ca invitatia era pentru aceeasi zi in care comisia trebuia sa dea raport pe legea privind rachetele Patriot. Badalau a explicat insa ca el nici macar nu a fost la poligon, ci la o intalnire cu sindicate.

Presedintele Comisiei de Aparare, Iulian Dumitrescu, afirma insa ca nu a existat vreo invitatie din partea SPP pentru vizitarea vreunui poligon in acea zi.

"Pe adresa Comisiei de Aparare din Senat nu a fost transmisa vreo invitatie din partea SPP pentru vizitarea vreunui poligon, care sa se suprapuna cu activitatea Comisiei din data de 14 noiembrie 2017 in care ar fi trebuit luat in dezbatere proiectul de lege pentru realizarea "Capabilitatii de aparare aeriana cu baza la sol" aferenta programului de inzestrare esential "Sistem de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM)". In acelasi timp, nici reprezentantii PNL in Comisia de Aparare nu au primit, in mod individual, vreo invitatie in sensul celor afirmate de Liviu Dragnea", afirma liberalul Iulian Dumitrescu in comunicatul remis presei.

De asemenea, mai spune Dumitrescu, "nu ne-a fost clarificat nici pana la acest moment motivul absentei in bloc a reprezentantilor PSD-ALDE, membri in Comisia de Aparare, de la sedinta mentionata".

Senatorul PNL considera ca liderul PSD Liviu Dragnea "inventeaza justificari pentru a masca o decizie politica reprobabila, luata la acel moment. In ceea ce priveste interpretarea data acestui gest consider elocvente precizarile ministrului de Externe, Teodor Melescanu, facute in urma intalnirii cu secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson".