​Presedintele executiv al PSD Niculae Badalau a relatat marti jurnalistilor ca o parte dintre membrii comisiei de aparare din Senat au primit o invitatie din partea generalului Lucian Pahontu, seful SPP, de a merge sa viziteze poligonul SPP, si ca "poate sa fie o coincidenta ciudata" asa cum a spus Liviu Dragnea faptul ca invitatia era pentru aceeasi zi in care ar fi trebuit ca in comisia de aparare sa se dea raport pe legea privind rachetele Patriot.

Nicolae BadalauFoto: Agerpres

Badalau a explicat insa ca el nici macar nu a fost la poligon, ci la o intalnire cu sindicate. Badalau a spus si ca Dragnea "are mult mai multe informatii decat el si ca are incredere in ceea ce spune. Vicepresedintele Senatului a negat ca ar fi persoana vizata de Pahontu, dupa ce Dragnea a transmis un mesaj pentru seful SPP sa nu mai incerce sa convinga membrii PSD "sa aiba ganduri de marire".

"Am avut o invitaţie transmisă prin domnul senator Brăiloiu Titu şi domnul senator Smarandache şi mai erau câţiva colegi de a merge să vizităm poligonul SPP-ului, la invitaţia domnului general Pahonţu. "Nu, nu pot sa fac afirmatii (ca a fost o manevra - n.r.). N-a fost o invitaţie scrisă. Noi am lămurit problema asta şi aici a fost un concurs de evenimente, câteva comisii din greşeală puse în aceeaşi zonă, câteva întâlniri, nu cred că asta a fost cauza principală" a declarat Badalau la Parlament.

Badalau a explicat insa ca el nici macar nu a fost la poligon, ci la o intalnire cu sindicate.

"Inteleg ca au un poligon foarte frumos şi noi ca membri ai comisiei am fost invitaţi să-l vizităm. Eu nu am fost, asa cum v-am spus am avut o intalnire cu sindicatele de la Externe" a spus el.

"Poate sa fie o coincidenta ciudata asa cum spune dl presedinte, dar ca membrii ai comisiei de aparare facem astfel de vizite la diferite institutii.

Vicepresedintele Senatului a mai relatat si ca in sedinta Comitetului Executiv al PSD de vineri, "domnul preşedinte a întrebat şi nu pot să spun că a fost deranjat, dar cred, vizavi de ce nu s-a ţinut această şedinţă de comisie externă importantă şi ca urmare ea a fost reprogramată de urgenţă luni dimineaţa, şedinţă extraordinară când s-a şi ţinut".

Intrebat daca si el crede, asa cum sugera Dragnea, ca intalnirea a fost special solicitata ca sa nu poata merge la sedinta, Badalau a raspuns: "Domnul presedinte are informatii mult mai multe decat mine."

Intrebat de faptul ca Dragnea spunea ca seful SPP incearca sa ia legatura cu mai multi social-democrati si sa le transmita mesaje care ar veni de la presedintele Iohannis si daca este vizat, Badalau a raspuns: "Nu. Il cunosc foarte bine, dar indiferent cine interactioneaza cu mine prin mesaje nu uitati ca am 27 de ani in partidul asta, e singurul partid din care am facut parte."

Intrebat din nou daca este persoana cu care dl Pahontu a aluat legatura, acesta a raspuns: "Nu, nu sunt."

"Sunt speculatii, (functia) domnului Pahontu asa cum stiu eu ii interzice sa faca politica" a mai spus el.

"Asa cum v-am informat, dl presedinte are informatii mult mai multe si eu am incredere in ceea ce spune domnul Dragnea" a adaugat Badalau.

Liviu Dragnea a afirmat marti ca senatorul Nicolae Badalau i-a spus ca nu a existat cvorum la inceputul acestei saptamani in sedinta Comisiei parlamentare care trebuia sa discute de achizitionarea rachetelor Patriot deoarece membrii Comisiei au fost invitati sa viziteze un poligon de tir al SPP si i-a trimis pe ziaristi sa-l intrebe pe Badalau despre ce a fost vorba.

Jurnalistii l-au intrebat pe seful PSD cum comenteaza informatia ca secretarul de stat american Rex Tillerson l-a intrebat pe ministrul roman de externe Teodor Melescanu, in scurta prezenta la Bucuresti, ce s-a intamplat in comisia parlamentara si de ce nu a fost cvorum.

Dragnea a preciza ca intre timp proiectul de lege privind achizitionarea primului sistem de rachete sol-aer Patriot a fost adoptat de Camera Deputatilor iar acest lucru "schimba profund viitorul acestei tari, in bine".

In acest fel, "poate acum se lamureste dl Tillerson si ambasada SUA cu aceasta mare furtuna intr-un pahar cu apa", a continuat Liviu Dragnea, adaugand ca exact la inceputul saptamanii, cand era programata discuta in comisie - care nu a mai avut loc, din lipsa de cvorum - "Badalau a spus ca membrii au fost invitati in aceeasi zi sa viziteze un polion de tir".

"In general nu prea cred in coincidente", a spus Dragnea. La insistentele ziaristilor, seful PSD a replicat: "Eu zic sa-l intrebati pe dl Badalau (...) E si el un om important si trebuie sa aiba si el o comunicare".

"Dl Badalau mi-a spus ca au fost invitati la poligonul de tir al SPP", a aratat Dragnea, precizand ca sunt niste "intrebari la care trebuie sa primim raspunsul", "cu speranta foarte mare ca dl Badalau nu a glumit".

In 13 noiembrie, Liviu Dragnea a lansat un atac la adresa sefului SPP, generalul Lucian Pahontu, pe care l-a catalogat drept "postasul Cotroceniului" si i-a transmis "lui si apropiatilor" sa nu mai incerce la niciun membru PSD sa-l convinga "sa aiba ganduri de marire".

"Nu merg nici cu bata la mine, nu meg nici cu SPP-ul lui Pahontu". Dupa aceea, a continuat: "Apropo, domnule Pahontu, nu mai incercati la niciun membru PSD sa-l convingeti sa aiba ganduri de marire! Ocupati-va de SPP si de paza lui Iohannis. Sfat prietenesc". Intrebat daca seful SPP este implicat in politica, liderul PSD a replicat: "E demult bagat. E postasul de serviciu, vestitorul de serviciu de la Cotroceni. A fost al lui Basescu, acum este al lui Iohannis".