Comisia economica din Senat a amanat, pentru o saptamana, dezbaterea ordonantei de urgenta 79/2017 de modificare a Codului Fiscal - "revolutia fiscala", desi conducerea Senatului a decis luni ca aceasta sa fie dezbatuta in procedura de urgenta si a dat termen pana astazi, 14 noiembrie, acestei comisii sa dea aviz, si pana miercuri, 15 noiembrie, comisiei de buget conduse de Eugen Teodorovici pentru raport. Senatorul PNL Daniel Zamfir, presedintele comisiei, a depus si doua amendamente la textul ordonantei.

Daniel ZamfirFoto: cdep.ro

Liberalii vor astfel ca impozitul pe cifra de afaceri sa fie optional si ca prevederile ordonantei sa fie aplicate la 6 luni de la adoptare.

Zamfir a sustinut acest lucru si in cadrul sedintei comisiei, invocand legea responsabilitatii fiscale.

Toti membrii comisiei au fost de acord cu amanarea discutiilor, inclusiv cei de la PSD. Procedural, o comisie raportoare nu poate da un raport inainte ca initiativa legislativa sa nu primeasca avizele de la comisiile avizatoare.

Comisia de buget si finante, condusa de fostul ministru de Finante Eugen Teodorivici (PSD), va da la randul sau un raport pe aceasta ordonanta saptamana viitoare. Raportul este necesar pentru ca legea de adoptare a OUG sa fie votata in plenul Senatului, prima camera sesizata.

Ordonanta a fost publicata in Monitorul Oficial vineri, 10 noiembrie, in jurul orei 18.00, moment din care a intrat in vigoare. Prevederile se aplica de la inceputul anului viitor.

Vezi aici parcursul legislativ

Citeste aici textul Ordonantei de Urgenta