Cristian David a decis extinderea controalelor interne in cazul fugii lui Omar Hayssam dupa aparitia in presa a inregistrarilor convorbirilor dintre procuorul Nastasiu si sirian. David sustine ca nu stie cine a inregistrat convorbirile telefonice dintre cei doi.

Decizia privind extinderea verificarilor a venit ca urmare a aparitiei in presa a stenogramelor unor inregistrari dintre Hayssam si Nastasiu, in care sirianul facea referire al un anume "dom' profesor".

Norica Nicolai, cea care aspira la postul de minstru al Justitiei a afirmat intr-o conferinta de presa in care dadea explicatii asupra incidentetelor profesionale din trecutul ei, ca "stie sigur ca Traian Basescu este cel nominalizat de Hayssam". Ziarele care au publicat stenogramele si diferiti jurnalisti s-au lansat in speculatii pe aceasta tema, spunind ca " dom profesor" ar putea fi Ioan Talpes.

Ministrul de Interne va extinde controalele la nivelul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, Politiei de Frontiera si Politiei Romane. Cristian David afirma inca ca " in momentul de fata nu exista elemente care sa arate ca MIRA ar fi avut vreo implicare in interceptarea convorbirilor", iar rezultatele verificarilor vor fi facute publice.

Presedintele Comisiei de Control a activitatii SRI, liberalul Radu Stroe, a anuntat la rindul sau ca a cerut SRI precizari cu privire la unele afirmatii din acele convorbiri, mai exact la referirea facuta de Hayssam la un asa numit " dom profesor". " Si problema lui Radu Stroe este ce institutie a facut interceptarile. " Vrem sa stim daca interceptarile au fost efectuate de SRI, daca au existat mandate, autorizatii, vrem sa stim daca au luat in discutie o serie de pasaje din cadrul convorbirilor", a spus Stroe intr-o conferinta de presa.