PNL a depus luni, la Avocatul Poporului, sesizarea in vederea contestarii la Curtea Constitutionala a Ordonantei de Urgenta privind modificarea Codului Fiscal.

Deputatul PNL Ioan Cupsa, membru in Comisia juridica, a precizat ca OUG privind modificarea Codului fiscal incalca Legea fundamentala, potrivit Agerpres.

"In mod esential, premierul Tudose si intreg Guvernul incalca principiile constitutionale asa cum incalca si norme constitutionale cu mare usurinta. Au incalcat principiul constitutional al delegarii legislative. Nu ar fi putut sa adopte printr-o OUG aceste modificari, care sunt foarte voluminoase - sunt peste 27 de pagini, modificari de norme de drept fiscal -, pentru ca nu sunt indeplinite conditiile de constitutionalitate - acea delegare legislativa. Efectiv, Guvernul Tudose uzurpa ca putere executiva atributele puterii legislative", a afirmat Cupsa.

Citeste aici textul sesizarii

Liberalii au criticat in repetate randuri modificarile decise de Guvern la Codul Fiscal si au anuntat ca vor depune motiune de cenzura.

PNL a anuntat miercuri initierea motiunii de cenzura si organizarea de proteste in strada, urmare a masurilor fiscale adoptate de Guvern.

"Suntem solidari cu toti cei care isi apara munca, salariul, viitorul si nu accepta sa fie furati de acest Guvern" a declarat presedintele PNL, Ludovic Orban.

Controversata Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind Codul Fiscal a fost adoptata miercurea trecuta si publicata doua zile mai tarziu in Monitorul Oficial.