Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat ca a "auzit si el" ca manifestanti urmeaza sa protesteze duminica seara, in Capitala, in fata sediului PSD, dar ca le transmite ca, in ceea ce priveste masurile luate pentru modificarea Codului Fiscal, acestea urmaresc "programul de guvernare, care a fost sustinut de milioane de romani". "Cred ca nu au toate informatiile", a spus el.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dragnea a fost intrebat de jurnalisti ce le transmite celor care au anuntat ca vor iesi si in aceasta duminica in strada pentru a manifesta impotriva masurilor Guvernului, urmand sa protesteze inclisiv la sediul PSD din Kiseleff.

"Am auzit si eu asta. In ceea ce priveste modificarile la Codul Fiscal, noi ne urmarim programul de guvernare care a fost sustinut de milioane de romani. Este si vorba de un pachet de masuri care ajuta si cresterea veniturilor la bugetul de stat, care asigura si stabilitatea fondului de pensii, care simplifica procedurile pentru firme si care in unele situatii chiar mareste salariile nete pentru salariati, iar firmele nu platesc mai mult", raspuns el.

"Din punctul meu de vedere, cred ca nu au toate informatiile", a adaugat Dragnea.

Intrebat daca a fost vreun moment in care premierul Mihai Tudose "a dat inapoi" si nu a mai dorit adoptarea noilor masuri fiscale, Dragnea a sustinut ca nu a exista "nicio ezitare".

"Am lucrat in permanenta cu Mihai Tudose in toata perioada, nu a fost nicio ezitare; am vrut sa facem mai multe analize", a spus el.

Dragnea a dat din nou asigurari, avand in vedere criticile din spatiul public, ca salariile nu vor scadea incepand cu anul viitor.

De asemenea, referitor la acuzatiile ca modificarile la Codul Fiscal incalca legea fundamentala, liderul PSD a spus ca "nu vede de ce" ar fi neconstitutional actul normativ.

"S-a lucrat foarte mult la acest act normativ si s-a analizat cu foarte multi specialisti, experti in domeniul constitutional, dar si in domeniul fiscal si juridic. Nu vad de ce ar putea fi neconstitutional. Companie dupa companie anunta ca nu vor scadea salariile", a argumentat el.

Intrebat daca motiunea de cenzura pe care PNL intentioneaza sa o depuna in Parlament saptamana provoaca vreo ingrijorare, Dragnea a raspuns ca nu.

"Este un gest democratic si au tot dreptul sa il faca. Si noi am depus motiune de cenzura si impotriva altora si impotriva noastra; e un gest democratic", a spus seful social-democratilor.

Intrebat de asemenea daca PSD poarta discutii cu cei din UDMR pentru o eventuala sustinere a Guvernului la motiunea de cenzura, Dragnea a raspuns: "Noi tot timpul discutam si cu colegii de la UDMR si cu colegii de la minoritati, pentru toate proiectele de lege care vin sau se nasc in Parlament. Avem in fiecare saptamana o astfel de discutie si o colaborare foarte buna ".