Conducerea organizatiei locale PSD Deva a fost dizolvata, iar secretarul general al filialei judetene PSD Hunedoara, Radu Barb, a fost revocat din functie si suspendat din partid pentru o perioada de sase luni, pentru rezultatele slabe si neimplicarea in campania pentru alegerile partiale organizate la Deva pentru functia de primar, informeaza Agerpres.

"Biroul Permanent si Comitetul Executiv al PSD Hunedoara au analizat implicarea in campania electorala a unor membri cu functii de conducere in partid. Secretarul executiv al organizatiei judetene PSD Hunedoara a fost revocat din functie si suspendat din partid pentru o perioada de sase luni. Disciplina de partid trebuie respectata si trebuie sa se munceasca. Nu poti face performanta in politica fara disciplina in partid", a declarat sambata presedintele filialei judetene PSD Hunedoara, deputatul Laurentiu Nistor.

De asemenea, din organizatia PSD Deva au mai fost exclusi patru membri, intre care si secretarul executiv Vasile Tonea.

In cazul PSD Deva s-a hotarat ca activitatea acesteia sa fie coordonata de un comitet care va organiza alegeri interne in perioada 11 noiembrie 2017 - 10 ianuarie 2018, incepand cu structurile de baza pana la nivel de conducere.

In replica, fostul secretar general al filialei judetene PSD Hunedoara, Radu Barb, a spus ca nu se considera vinovat pentru pierderea alegerilor de primar la Deva si ca va contesta decizia Biroului Permanent prin care a fost revocat din functie si suspendat temporar din partid.

"Nu sunt vinovat pentru pierderea alegerilor. Alegerile s-au pierdut din cauza incompetentei strategilor de campanie adusi de la Targu Mures, a neimplicarii in campanie a presedintelui interimar al PSD Deva, Natalia Intotero, a desemnarii unui candidat nepotrivit si a deciziilor gresite ale presedintelui partidului", a aratat Radu Barb.

Alegerile partiale pentru functia de primar al municipiului Deva au fost castigate de candidatul PNL, Florin Oancea, care a obtinut peste 42% din voturile valabil exprimate, in timp ce pentru reprezentantul PSD, Petru Marginean, au votat 24,7% dintre alegatori.