Senatul a respins luni, cu 68 de voturi "impotriva", 8 abtineri si 33 de voturi "pentru", motiunea simpla a opozitiei impotriva ministrului Finantelor, Ionut Misa, si intitulata " ministrului Misa, un film prost despre faliment, cu acces gratuit", anunta News.ro.

Ionut MisaFoto: Agerpres

PNL a depus martea trecuta, la Senat, motiunea simpla prin care critica "politica falimentara" a Guvernului si a cerut demisia lui Ionut Misa din functia de ministru al Finantelor. Motiunea a fost semnata si de senatorii USR si PMP.

"Scumpirile la combustibili, electricitate, gaze si credite nu au nevoie de traducere in limba romana din "finantista" domnului ministru Misa. Se vad cu ochiul liber, se simt la buzunar. Actuala putere de stanga din tara noastra a reusit, in doar zece luni, sa ciuruiasca bugetul Romaniei prin cheltuieli populiste, sa omoare investitiile si sa scoata Romania cu un picior afara din Uniunea Europeana pe seama depasirii angajamentelor legate de deficitul bugetar", se arata in motiunea simpla redactata de PNL si semnata si de USR si PMP.

Liberalii arata ca implementarea programului de guvernare cu care PSD a castigat alegerile a creat dezechilibre economice greu de surmontat, iar cresterea economica, bazata in totalitate pe consum, si-a aratat deja costurile.

Semnatarii motiunii denunta haosul fiscal generat de guvernele PSD - ALDE, cresterea cheltuielilor structurale cu salarii, fara cresteri de productivitate, micsorarea investitiilor publice, scaderea incasarilor fiscale, deficitul bugetar scapat de sub control, cresterea inflatiei, reactiile negative ale investitorilor, spolierea comapniilor de stat si atacurile la adresa multinationalelor si bancilor.

"Practica falimentara a PSD-ALDE nu poate fi intrerupta decat in doua feluri: printr-o actiune politica coerenta a actualei opozitii, care sa sanctioneze comportamentul guvernului in domeniul financiar; sau printr-o criza economica si financiara inevitabila in asemenea conditii, care ar cutremura Romania din temelii. Prin prezenta motiune, va propunem prima varianta, pe cea responsabila, prin care inca s-ar mai putea corecta erori ale actualei puteri", mai scriu liberalii in motiunea simpla.

Semnatarii documentului solicita prim-ministrului Mihai Tudose un set de opt masuri, printre care demiterea lui Ionut Misa din functia de ministru al Finantelor, reducerea deficitului bugetar, stabilitate si predictibilitate fiscala, protejarea intreprinderilor si capitalului romanesc, reducerea impozitelor pe forta de munca, incurajarea investitiilor directe, reducerea cheltuielilor cu salarii si asistenta sociala si demararea unor proiecte importante de investitii publice finantate din bugetul de stat si din bugetul comunitar.