Liberalii depun, marti, la Camera Deputatilor, motiunea simpla impotriva ministrului Energiei, Toma Petcu, intitulata "Romania in bezna. PSD fura curent", a anuntat vicepresedintele PNL Virgil Popescu, citat de Agerpres.

El a precizat ca liberalii solicita demisia ministrului Energiei, a declarat Virgil Popescu dupa sedinta Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la Parlament.

"Vrem sa tragem un semnal puternic de alarma si cerem demisia si demiterea ministrului Toma Petcu pentru mai multe lucruri, in principal pentru cresterea galopanta si alarmanta a pretului la energie electrica. Ne vom trezi in plina iarna ca populatia va trebui sa plateasca mai mult, poate ne vom trezi in iarna cu probleme in alimentarea cu energie electrica, dupa cum ati vazut saptamana trecuta in Bucuresti au fost avarii foarte puternice. In comisia ANRE de saptamana trecuta, toata lumea a vazut ca sunt probleme in asigurarea stocurilor de gaze naturale pentru populatie. Furnizorii au venit si au tras un semnal de alarma", a afirmat Popescu.

El a sustinut ca majoritatea PSD-ALDE si Guvernul vor sa pericliteze cel mai strategic si cel mai important program al Romaniei, respectiv exploatarea gazelor din Marea Neagra.

Liberalul a aratat ca un alt punct al motiunii simple vizeaza "politizarea excesiva a companiilor din energie".

"S-au pus tot felul de oameni, am dat si in comisiile reunite ale Parlamentului celebre exemple, precum cel al domnului Gabriel Gheorghe, care habar nu are nimic cu domeniul energiei si l-am pus la ANRE. De asemenea, Nuclearelectrica ni se pare ca in momentul de fata este o vulnerabilitate cu managementul pe care il are. Acolo se intampla lucruri ciudate. Se incearca, dupa parerea noastra, distrugerea mecanismului integrat de producere a energiei electrice din domeniul nuclear, problema stocului de apa grea de la Drobeta-Turnu Severin, stoc care este necesar pentru functionarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, lasat de izbeliste de Ministerul Energiei, care a promis in august ca o va rezolva si nu s-a rezolvat nimic", a mai afirmat Popescu.

In motiune, liberalii si trag un semnal de alarma asupra decapitalizarii firmelor cu capital de stat din energie.

"90% din dividende speciale au fost luate cu peste un miliard de lei, a lasat companiile fara bani de investitii, iar Transelectrica a vazut pe pielea ei cum arata ce s-a intamplat saptamana trecuta. De asemenea, mineritul din Valea Jiului - lasat de izbeliste. Acolo oamenii mor si este pacat ca se intampla asa ceva in anul 2017. Lucrarile de investitie au fost sistate iar culmea, noi importam carbune din Africa de Sud pentru ca ne spune ministrul Toma Petcu ca este mai ieftin cu 40%", a spus vicepresedintele PNL.