Candidatul PNL la functia de primar al municipiului Deva, Florin Oancea, a castigat alegerile partiale desfasurate duminica, potrivit numaratorii paralele efectuate de liberali, scrie Agerpres. La Deva sunt 46 de sectii de votare, iar dupa numararea voturilor din 32 de sectii, candidatul PNL a obtinut 6.999 de voturi (30,27%), locul al doilea fiind ocupat de candidatul PSD, Petru Marginean, cu 3.864 voturi (17,54%).

Pe locul al treilea s-a clasat candidatul independent Marius Blendea, sustinut de Pro Romania.

Candidatul PNL a declarat, la putin timp dupa anuntarea primelor rezultate partiale, ca va pune in practica toate proiectele pe care le-a propus in campania electorala, avand avantajul unei majoritati in Consiliul Local pe care o formeaza PNL si PSRO.

Oancea a adaugat ca va face echipa cu actualul viceprimar al municipiului Deva, Razvan Mares (PSRO), care l-a si sustinut in campanie.

"In aceasta seara incununam o munca in echipa, de patru luni si jumatate, o munca in care, de dimineata pana seara, am incercat sa le demonstram devenilor ca sunt cea mai buna optiune pentru Deva, in perioada urmatoare. Am spus ca voi fi primarul tuturor devenilor si ma voi tine de cuvant. Am o echipa unita, avem o majoritate in Consiliul Local. In am pe viceprimarul Devei, Razvan Mares si avem 11 consilieri locali, din totalul celor 21. Cu aceasta majoritate vom putea pune in practica toate proiectele pe care ni le-am propus pentru deveni", a declarat Oancea.

Florin Oancea a mai spus ca in campania electorala a avut sprijinul unor primari liberali importanti din orase mari, cum sunt Oradea sau Alba Iulia, si ca se va folosi de experienta si exemplele de buna practica ale acestora.

"Nu peste mult timp, copiii nostri, plecati la munca in strainatate, vor avea unde sa se intoarca pentru ca vor avea locuri de munca bine platite. Tinerii parinti vor avea inca o cresa pentru copii, pentru ca astazi exista doar una singura. Vom reabilita scoli, vom face administratie, si acest lucru il voi face intr-o echipa, iar dumneavoastra faceti parte din echipa mea. Vreau sa-i am parteneri pe toti devenii", a completat Florin Oancea.

Prezenta la vot in municipiul Deva a fost de 37,16%, numarul total al votantilor fiind de 22.035 persoane, conform site-ului www.roaep.ro.

Noua candidati, dintre care trei independenti, s-au inscris in cursa electorala pentru functia de primar al municipiului Deva. Principalii concurenti au fost Ioan Ovidiu Popa (ALDE), Petru Marginean (PSD), Florin Nicolae Oancea (PNL), Ioan Vasile Iovan (PMP), Francisco Lucian Davidoni (USR) si Ioan Branduse (PSR).

Postul de primar al municipiului Deva a ramas vacant dupa ce fostul edil-sef Mircia Muntean (PSRO) a fost condamnat definitiv la sase ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu si conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului, in data de 24 aprilie.