Presedintele Comisiei parlamentare de ancheta privind arhiva SIPA, senatorul Serban Nicolae, a anuntat miercuri ca va solicita acordul Ministerului Justitiei pentru o noua vizita a membrilor acestui for in arhiva SIPA, depozitata la sediul central al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, scrie Agerpres.

Serban NicolaeFoto: Agerpres

Spre deosebire de prima vizita efectuata pe 25 octombrie, membrii acestei Comisii vor sa aiba acces pe 9 noiembrie si in interiorul spatiilor de depozitare.

"Am intocmit un proiect de solicitare catre ministrul Justitiei. As vrea sa refacem vizita la Arhiva SIPA, de data aceasta sa solicitam acces si in interiorul spatiilor depozitare, fara acces la documente, ca nu asta ne intereseaza, doar pentru a elimina orice fel de speculatii si pentru a vedea noi, fara niciun fel de alte restrictii, care erau spatiile depozitare, cum este organizata. (...) Va propun ca dupa audieri, joi, sa facem o noua deplasare la sediul ANP. (...) Data viitoare propun sa reiteram invitatia adresata fostului ministru al Justitiei, Monica Luisa Macovei, care nu a dat niciun fel de raspuns daca a primit, daca nu a primit invitatia", a afirmat Serban Nicolae.

Urmatoarea sedinta a Comisiei va fi in dimineata zilei de 9 noiembrie, cand va fi audiat ultimul sef al SIPA, Doru Dobocan.