Presedintele PNL, Ludovic Orban, ii cere presedintelui PSD, Liviu Drganea, printr-o scrisoare deschisa, sa il excluda imediat pe Serban Nicolae din partid "pentru afirmatiile revoltatoare si denigratoare la adresa memoriei luptei anticomuniste din Romania". Asta, dupa ce senatorul a afirmat luni ca partizanii anticomunisti din munti au slabit capacitatea de aparare a Romaniei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Redam scrisoarea integrala:

Domnule Liviu Dragnea,

Va somez public sa cereti excluderea imediata a senatorului Nicolae Serban din Partidul Social Democrat pentru afirmatiile revoltatoare si denigratoarea la adresa memoriei luptei anticomuniste din Romania.

Declaratiile senatorului PSD impieteaza eroismul martirilor romani care au aparat cu pretul vietii lor si in suferinte inimaginabile libertatea romanilor si a tarii.

In absenta unei decizii ferme de excludere, Partidul Social Democrat isi asuma jignirile senatorului Nicolae Serban aduse eroilor romani morti pentru libertate impotriva instaurarii cu tancurile sovietice a regimului totalitar comunist bolsevic in tara noastra.

Nesanctionarea unor astfel de afirmatii confirma inca o data ca Partidul Social Democrat este continuatorul si sustinatorul practicilor comuniste totalitare impotriva oamenilor liberi din aceasta tara.

Presedinte PNL

Ludovic Orban

Reamtin ca, luni, senatorul PSD Serban Nicolaea afirmat, in cadrul dezbaterilor din comisia juridica a unei initiative legislative privind declararea zilei de 26 Octombrie - Ziua Miscarii de Rezistenta Armata Anticomunista, ca partizanii anticomunisti din munti au slabit capacitatea de aparare a Romaniei,iar actiunea lor a fost indreptata impotriva intereselor tarii. El a mai spus ca incercarea de schimbare a stapanului sovietic cu stapanul american nu era cu nimic mai buna si a sustinut ca Stalin si Churchill au fost in egala masura doi criminali.