Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a declarat luni, in cadrul audierilor in comisia parlamentara denumita de presa "Sufrageria", ca intalnirea care a avut loc in locuinta lui Gabriel Oprea, in seara alegerilor prezidentiale din 6 decembrie 2009 a avut drept scop "organizarea unei celule de criza pentru impiedicarea renumararii voturilor din diaspora".

Daniel DragomirFoto: Agerpres

Acesta a precizat ca a existat, similar, si o celula de criza la sediul PSD, unde se "cautau solutiile inverse" si la care era prezent fostul adjunct al directorului SRI general Ionel Marin.

Dragomir a explicat si care au fost motivele prezentei fiecarui participant la intalnire, in opinia sa:

  • Dan Andronic - cunostea foarte bine zona de media, iar problema cea mai spinoasa era legata de cele doua sondaje publicate de A3 si Realitatea si care il dadeau castigator pe Mircea Geoana
  • Laura Codruta Kovesi - era cea care "detinea catusele la acel moment"
  • Gabriel Oprea - era in conflict clar cu o aripa a PSD  si era "era cel mai basist dintre cei prezenti"
  • Florian Coldea - primise semnale foarte clare cu privire la indepartarea sa din functie, ca si Kovesi

Acesta a descris intalnirea ca fiind "extrem de tensionata" si a adus in discutie cazul lui Catalin Voicu, sustinand ca au existat incepand cu 2009 "presiuni din partea SRI pentru a se actiona impotriva" sa "cat mai repede".

Fostul colonel SRI a spus ca la aceste presiuni "a rezistat Daniel Morar". Sensul acestor presiuni era "blocarea unei activitati pe care Voicu o pregastea impreuna cu judecatori din Bucuresti pentru obtinerea renumararii voturilor din diaspora".

Dragomir a mai spus ca "rezultatul deciziilor (de la aceasta intalnire) s-a explicat in momentul in care in 14-15 decembrie" ANAF a inceput controlul la Realitatea TV "cu intentia foarte ofensiva care a culminat in 20 ianuarie blocarea conturilor".

Fostul colonel a mai spus ca in dosarul Catalin Voicu s-a implicat procurorul Marius Iacob si a sugerat audierea sa in comisie.

Acesta l-a acuzat pe Florian Coldea ca a incalcat legea prin prezenta la aceasta intalnire.