Noul presedinte al USR, Dan Barna, a declarat luni la RFI ca una dintre prioritatile sale este definirea doctrinara a partidului si a spus ca vede USR "in zona de centru-dreapta a politicii romanesti, in zona aceea a liberalismului proeuropean modernizator, care sustine explicit initiativa privata, care sustine dezvoltarea economica".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Una dintre prioritatile pe care le-am exprimat eu este aceea de definire doctrinara, pentru a putea avea raspunsul pe care il asteapta intreaga societate, ce fel de partid este USR-ul", a mai spus Barna.

Intrebat cat de mare este riscul ca USR sa se rupa in perioada urmatoare, Dan Barna a raspuns: "Este un risc nesemnificativ, in opinia mea, pentru ca realitatea a aratat si experienta ultimelor luni a aratat ca in momentul in care exista dialog si in momentul in care discutam problemele fata in fata, problemele acestea interne inerente unui partid la inceput de drum, lucrurile functioneaza".

Reamintim ca Dan Barna a fost ales sambata presedinte al USR intr-un congres provocat de demisia presedintelui-fondator Nicusor Dan.

Citeste tot articolul pe RFI.ro