Premierul Mihai Tudose este nemultumit de prestatia ministrului Finantelor, Ionut Misa, au declarat pentru HotNews.ro surse din PSD. Cu toate acestea, presedintele partidului, Liviu Dragnea, a transmis prin intermediul Antena 3 ca acesta nu va fi schimbat din functie.

Ionut MisaFoto: Agerpres

Nemultumirile lui Tudose provin atat din prestatia lui Misa, care a anuntat fara sa-l consulte pe premier introducerea taxei de solidaritate, dar si din pozitia acestuia fata de constructia bugetului pe 2018, potrivit surselor citate.

Luni seara si marti dimineata au aparut informatii in presa potrivit carora Tudose ar vrea sa-l schimbe din functie pe Ionut Misa. Jurnalista Oana Stancu a anuntat insa la pranz in emisiunea sa de la Antena 3 ca Liviu Dragnea a transmis on the record ca ministrul Ionut Misa nu va fi schimbat din functie.

Misa a starnit controverse majore inca din prima zi de mandat, cand a anuntat ca guvernul va nationaliza Pilonul 2 de pensii. El a fost contrazis imediat de premier, dar declaratia sa a dus la scaderea rapida a cotatiilor bursiere si a cotatiei leului.