Vicepresedintele USR, Cristian Seidler, a anuntat luni ca renunta la lupta pentru presedintia partidului si a acuzat intr-o declaratie pentru News.ro aplicarea ne-unitara a regulilor de organizare. Levente Elek, presedintele interimar al USR dupa plecarea lui Nicusor Dan, a declarat ca "regreta" retragerea lui Seidler, spunand insa ca "regulile au fost aplicate si la precedentul congres al partidului".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ma retrag din cursa pentru ca regulile referitoare la organizarea Congresului nu au fost aplicate unitar la nivelul intregii tari. E vorba despre sisteme interne de vot diferite ce vor fi fost aplicate, iar eu pledez pentru acelasi sistem de vot peste tot. Ma refer la sistemul de vot pentru desemnarea delegatilor la congres", a declarat Seidler pentru News.ro.

In replica, presedintele interimar Levente Elek a spus intr-un comunicat ca "procesul de desemnare a delegatilor se desfasoara potrivit deciziilor luate de organismele statutare ale USR si regulilor aplicate si la Congresul de la Cluj, unanim acceptate, necontestat si care au dus, la acel moment, la alegerea lui Nicusor Dan ca presedinte USR . Congresul de la Poiana Brasov din acest weekend va desemna un nou presedinte al USR, partidul va intra intr-o noua etapa, de extindere si de constructie".

Cristian Seidler a anuntat ca ca va ramane membru USR si vicepresedinte al partidului.

Congresul USR pentru alegerea unui nou presedinte va avea loc sambata, la Poiana Brasov. Reamintim ca partidul a ramas fara presedinte dupa demisia din vara a lui Nicusor Dan.

Cei doi candidati ramasi in cursa sunt Dan Barna (deputat, purtator de cuvant al partidului), si Vlad Alexandrescu (senator, fost ministru al Culturii in guvernul Ciolos).