Coalitia PSD - ALDE discuta miercuri pe tema sesizarii Curtii Constitutionale in legatura cu dosarul Belina, in conditiile in care, cu o zi in urma, liderii celor doua formatiuni au facut declaratii contradictorii pe acest subiect, potrivit news.ro.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca este finalizat proiectul sesizarii cu privire la un presupus conflict juridic intre puterea judiciara si cea executiva determinat de deschiderea de catre DNA a dosarului Belina si ca forma finala va fi discutata inclusiv in sedinta coalitiei.

Liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu a fost ceva mai prudent, anuntand ca o va lua o decizie pe acest subiect dupa ce va primi de la expertii in drept constitutional de la Senat date si elemente suplimentare privind continutul si oportunitatea sesizarii. Alte posibile teme de discutie la sedinta coalitiei sunt calendarul adoptarii modificarilor la legile Justitiei, in functie de care se va decide modalitatea de promovare a acestora, dar si detalii ale proiectului de buget pe anul viitor.

Intrebat daca se va ajunge pana la urma la Curtea Constitutionala cu o contestatie privind dosarul Belina, Liviu Dragnea a raspuns: "Eu cred ca se va ajunge".

El a precizat ca proiectul sesizarii este gata, iar forma finala va fi gata azi sau maine (miercuri - n. red.).

Totusi, Liviu Dragnea a evitat sa spuna cine va trimite sesizarea catre CCR, el sau Calin Popescu Tariceanu, dar a sustinut ca subiectul va fi discutat in sedinta coalitiei de miercuri.