USR Tulcea cere demisia primarului municipiului, Constantin Hogea, dupa ce Directia Nationala Anticoruptie a anuntat luni trimiterea in judecata a acestuia pentru doua infractiuni de abuz in serviciu, scrie Agerpres. Acesta este cel de-al doilea dosar in care primarul Hogea este trimis in judecata de procurorii DNA, dupa ce in luna august a anului 2015 a fost acuzat de luare de mita si de efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia.

"Indiferent de stadiul procesual al celuilalt dosar penal al primarului Hogea, retrimis de instanta la DNA Galati, pentru refacere (si despre care nu se mai aude nimic), edilul nostru a ajuns sa fie, la batranetea sa politica, un personaj din ce in ce mai controversat, care ar trebui sa-si rezolve problemele penale si sa lase pe altcineva la carma acestui oras in care nu se mai intampla nimic", se arata intr-un comunicat al USR Tulcea.

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, cu ajutorul secretarei municipiului, Maria Brudiu, si al lui Bogdan Mihalca, arhitect al municipiului la vremea respectiva, ar fi emis ilegal in anul 2012 autorizatia de construire a unei parcari pe o strada din municipiul Tulcea, in conditiile in care societatea comerciala pentru care s-a emis autorizatia nu detinea vreun teren.

Potrivit procurorilor Serviciului Teritorial Constanta al DNA, primarul, cu ajutorul secretarului municipiului, a facut demersurile pentru emiterea unei hotarari de consiliu local, prin care o suprafata de 52,91 metri patrati, situata in municipiul Tulcea, a fost trecuta ilegal din domeniul public in domeniul privat al orasului. Ulterior, fara a se organiza o licitatie publica, terenul a fost inchiriat firmei respective.

Dosarul in care primarul Constantin Hogea este acuzat de savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu iar Maria Brudiu si Bogdan Mihalca sunt acuzati de complicitate la abuz in serviciu a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, potrivit unui comunicat remis luni de DNA.

La sfarsitul lunii mai a anului 2015, primarul Hogea, sotia sa si secretara municipiului, Maria Brudiu, au fost audiati de procurorii DNA Galati pentru savarsirea unor fapte de coruptie, dupa ce primarul ar fi primit un apartament drept mita pentru a aproba unei firme o autorizatie de constructie a unui bloc de locuinte.

Primarul a fost in arest preventiv pentru 30 de zile, apoi plasat in arest la domiciliu iar ulterior procurorii galateni ai DNA au luat decizia trimiterii acestuia in judecata pentru luare de mita si efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia.

In decembrie 2015, in urma deciziei Tribunalului Tulcea de a retrimite dosarul la DNA Galati pentru refacere, Constantin Hogea a revenit in Primaria municipiului, dupa ce a fost suspendat din functie timp de aproape sase luni. In martie 2016 si-a anuntat decizia de a candida independent pentru un ultim mandat de primar iar la inceputul lunii iunie a aceluiasi an a obtinut fotoliul de edil-sef al municipiului cu 9.302 voturi, la o diferenta de aproape 2.000 de sufragii fata de urmatorul candidat preferat de electoratul din oras, reprezentantul PSD, Lucian Simion.