USR are o initiativa de abrogare a "acestui sistem rusinos de pensii speciale", a anuntat luni deputatul Claudiu Nasui. Deputatul USR spune ca "in aceasta vara a explodat o bomba", cea a pensiilor speciale.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Avem un sistem in care nu toti cetatenii sunt egali in fata legii, unii beneficiaza mai mult decat altii. 3,5 % din pensionari iau 11 % din fondul de pensii. (...) USR va ofera calea pentru a rezolva aceste probleme. (...) USR are o initiativa pentru eliminarea acestui cumul de pensii cu salariul, speram sa o sustineti si dumneavoastra cand va veni la vot. Si mai are o initiativa de abrogare a acestui sistem rusinos de pensii speciale, acest sistem care face ca toti romanii sa contribuie la fel, dar sa nu primeasca la fel. Daca vreti sa rezolvam aceste probleme pe termen lung si nu dintr-un interes de moment pentru ca v-ati aflat in criza de bani si ca a ajuns cutitul la os, avem oportunitatea sa o facem si avem chiar datoria sa o facem", a declarat Nasui in plenul Camerei Deputatilor, in prezenta ministrului de Interne, Carmen Dan.

El a adaugat ca "Adevarul este ca ceea ce s-a intamplat vara aceasta este ca v-a explodat in fata o bomba, dar e o bomba pe care tot dumneavoastra ati pus-o. Cine a reintrodus pensiile speciale in Romania? Nu cumva tot membrii actualei majoritati parlamentare, dupa ce ele fusesera desfiintate de catre guvernul Boc? Le-ati reintrodus si culmea ironiei este ca printre semnatarii celor care le-au introdus se afla chiar numele actualului prim ministru, domnul Tudose. Dumneavoastra ati creat problemele si inegalitatile care vara aceasta au explodat. Mai tineti minte atunci cand ati candidat cu sloganul 'dreptate pana la capat'? Ati facut cea mai mare nedreptate si lipsa de echitate cu putinta din Romania, ati creat un sistem cu doua viteze in care toti contribuim dupa aceleasi reguli, dar nu toti beneficiem dupa aceleasi reguli si apoi va mirati ca in momentul in care schimbati formula de calcul aveti un exod al oamenilor din minister care incearca sa beneficieze de fosta formula de calcul. Nu-i invinovatim pe ei, invinovatim sistemul care le-a permis sa faca lucrul acesta. Boala aceasta a pensiilor speciale este una foarte profunda in Romania mai mult decat de orice."