ALDE si-a mentinut sprijinul politic pentru Viorel Ilie, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, si dupa intalnirea de dimineata de la sediul ALDE, la care au participat Dragnea, Tariceanus si Tudose, au declarat HotNews.ro surse politice.

Viorel IlieFoto: gov.ro

Joi seara conducerea PSD a discutat demisiile ui Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Razvan Cuc, iar vineri dimineata Dragnea, Tariceanu si Tudose au avut o discutie de circa o ora la sediul ALDE.

Calin Popescu Tariceanu, a spus joica partidul pe care il conduce mentine sprijinul politic pentru ministrul Viorel Ilie, dupa ce premierul Mihai Tudose a vorbit despre necesitatea remanierii ministrilor cu "probleme penale".

"DNA-ul si-a pierdut credibilitatea. (...) Nu putem accepta ca DNA-ul sa faca Guvernul Romaniei", a adaugat Tariceanu.

Senatul a avizat negativ, pe 3 octombrie, cererea DNAde avizare a inceperii urmaririi penale a ministrului delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru instigare la infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

DNA a solicitat, pe 25 august, procurorului general sesizarea Senatului pentru a cere urmarirea penala a ministrului pentru relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in perioada exercitarii functiei ministeriale.

Potrivit procurorilor, ministrul este suspectat, alaturi de trei angajati ai institutiei, de "aranjarea" unui concurs pentru angajarea de functionari publici pe functii contractuale, astfel incat anumiti candidati agreati de conducerea ministerului sa ocupe functiile, in detrimentul altora.