Seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a precizat joi ca partidul pe care il conduce mentine sprijinul politic pentru ministrul Viorel Ilie, dupa ce premierul Mihai Tudose a vorbit despre necesitatea remanierii ministrilor cu "probleme penale". "DNA-ul si-a pierdut credibilitatea. (...) Nu putem accepta ca DNA-ul sa faca Guvernul Romaniei", a adaugat Tariceanu.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Nu suntem de acord cu vreo propunere de demisie, noi i-am acordat sprijinul politic", a spus acesta, intr-o conferinta de presa.

Tariceanu a precizat ca a discutat cu conducerea ALDE despre "dorinta de a mentine in continuare coalitia de guvernare, de a acorda sprijin Guvernului", pentru "stabilitatea" Romaniei.,

"Si eu si colegii mei consideram ca este dreptul primului ministru sa propuna remanierea Guvernului", a mai spus Tariceanu, adaugand insa ca, in opinia sa, era de preferat ca acest lucru sa nu se intample "public, in presa, ci in interiorul coalitiei care asigura sprijinul Guvernului".

El a amintit ca argumentele premierului Tudose pentru remaniere au fost "cele legate de competente si performanta si a doua grupa de considerente, legate de actiunea practica a DNA-ului".

El a prezentat "punctul de vedere al ALDE: In ultima perioada au aparut atat de multe informatii si dovezi privind abuzurile savarsite de colaboratorii doamnei Kovesi, incat ne intrebam care mai este adevarul. DNA-ul si-a pierdut credibilitatea. (...) Nu putem accepta ca DNA-ul sa faca Guvernul Romaniei."

"Am luat o decizie ca ministrul nostru Viorel Ilie trebuie mentinut", a subliniat Tariceanu.

El a adaugat ca ar trebui sa se vorbeasca despre "lucrurile care sunt cu adevarat importante in Romania de astazi: ce se intampla cu drepturile cetatenilor din Romania care sunt calcate in picioare, ce se intampla cu abuzurile DNA?"