Uniunea Salvati Romania colaboreaza pentru prima data cu Platforma Romania 100, condusa de Dacian Ciolos, pentru a lansa un proiect privind reducerea birocratiei statului in relatia cu cetateanul, numita Comisia de Taiat Hartii, anunta un comunicat de presa al celor doua formatiuni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Uniunea Salvati Romania, cu sprijinul Platformei Romania 100, anunta lansarea proiectului Comisia de Taiat Hartii 2 (CTH2).

Proiectul continua initiativele de reducere a birocratiei statului in relatia cu cetateanul. Pe site-ulwww.comisiadetaiathartii.ropot fi facute propuneri noi de debirocratizare ce afecteaza actualmente atat cetateanul de rand, cat si activitatea firmelor.

"USR este singurul partid care isi doreste si isi propune sa sprijine efectiv modernizarea administratiei publice din Romania. Consideram natural ca USR, un partid nou pe scena politica, sa se alature unui asemenea demers amplu si important pentru cetateanul roman", declara presedintele Uniunii Salvati Romania, Levente Elek.

"Simplificarea procedurilor birocratice este o necesitate prin care un stat isi arata respectul cuvenit fata de cetateni". "Debirocratizarea trebuie sa continue ca un exercitiu de presiune si de actiune politica si civica", afirma Dacian Ciolos, presedintele Platformei Romania 100.

Cum functioneaza proiectul

Potrivit initiatorilor, pe site pot fi introduse sesizari despre proceduri inutile / costisitoare. Sesizarile sunt analizate de voluntarii CTH2 si sunt transformate in diverse actiuni, precum interpelari parlamentare, proiecte de legi ce vor fi propuse de parlamentarii USR, propuneri de simplificare adresate administratiei publice, presiune civica asupra institutiilor.

Echipa de proiect e formata exclusiv din membri si voluntari USR si Romania 100 care au ales sa se implice pentru schimbarea relatiei dintre noi si stat.

"Anul trecut am inceput acest demers cativa oameni din guvern. Acum revenim cu forte proaspete, sunt impresionat de reactia celor peste 200 de voluntari USR si Romania 100, asteptam si pe altii", afirma deputatul Cristian Ghinea, coordonatorul proiectului.

"Satul pana peste cap de guvernele care taie frunza la cainii birocratiei, am decis sa ajut la taiatul de hartii pentru noi toti", spune Andrei Marculescu, unul dintre cei peste 200 de voluntari CTH2.