Reuniunea de joi a Comitetului Executiv National al PSD in care se va discuta situatia remanierii guvernamentale va fi cu siguranta o intalnire fierbinte, chiar daca nu va da in clocot, asa cum s-a mai intamplat si in alte situatii, apreciaza primarul Iasiului, Mihai Chirica., potrivit Agerpres.

"Acest nou scandal arata o stare de spirit in PSD. Si nu este neaparat o stare de divizare, pentru ca oamenii rationali din PSD inteleg ca lucrurile trebuie dirijate spre binele si interesele Romaniei si ale romanilor, si mai putin spre interesele personale ale oricarui membru de partid, indiferent ce rang poarta el", a declarat Chirica joi presei.

In opina sa, premierul Tudose trebuie lasat sa-si faca echipa cum crede de cuviinta, "pentru a fi cat mai productiva posibil pentru romani, nu pentru partide".

Chirica a subliniat ca Tudose este al doilea premier care spune ca "daca nu este lasat sa-si faca actul de guvernare asa cum crede de cuviinta si asa cum va fi intrebat la sfarsitul exercitiului sau de prim-ministru, isi pune demisia pe masa".

Conform declaratiilor primarului Iasiului, acest lucru nu este o lipsa de curaj, ci "o abordare curajoasa in ceea ce priveste demnitatea pe care o ocupa".

"Din punctul meu de vedere, asa cum am spus si acum trei luni de zile, asa cum am spus si in februarie, problemele sunt de principiu. Cat timp i-ai dat o demnitate publica unui om, lasa-i si posibilitatea sa-si satisfaca fisa postului asa cum este trecuta ea acolo. Bineinteles, pe principii democratice. Nu faci ce vrei tu, nu faci cum vrei tu, faci cum trebuie pentru ca actul de guvernare sa fie in corespondenta completa si cu cei care te sustin, adica alianta politica, si, desigur, si cu ceea ce ai propus atunci cand te-ai dus in campania electorala cu programul de guvernare. Prin urmare, daca lucrurile astea sunt indeplinite, atunci domnul Tudose trebuie lasat sa-si faca echipa cum crede de cuviinta pentru a fi cat mai productiva posibil pentru romani, nu pentru partide, iar partidul sa profite intr-un sens bun al cuvantului de un act de guvernare bun", a afirmat primarul Mihai Chirica.

Comitetul Executiv National al PSD se reuneste joi, urmand sa discute despre situatia remanierii guvernamentale. In cadrul sedintei se vor transa si raporturile guvern - partid, dupa cum a anuntat marti premierul Mihai Tudose, la finalul unei intalniri-maraton cu presedintele PSD, Liviu Dragnea.