Fostul primar din Botosani Ovidiu Portariuc este noul director general al Loteriei Romane, a anuntat, miercuri, compania, potrivit news.ro.

In 28 septembrie, Consiliul de Administratie al societatii l-a numit director general pe Alexandru Mircea Croitoru, ca urmare a rezultatelor obtinute in cadrul Directiei Retea Vanzari, motiva compania.

"Intrucat durata contractului de mandat stabilita pentru functia de director general a fost limitata la patru luni, in urma unei analize serioase a propunerii Consiliului de Administratie, Alexandru Mircea Croitoru a luat hotararea de a nu accepta numirea, considerand ca timpul este foarte scurt pentru a initia si implementa noi proiecte si ca experienta acumulata poate fi valorificata mult mai bine in cadrul domeniului in care a activat pana la data de 28 septembrie 2017, respectiv director al Directiei Retea Vanzari", spune Loteria Romana intr-un comunicat transmis miercuri.

Astfel,Consiliul de Administratie al Loteriei Romane l-a desemnat miercuri director general pe Ovidiu Portariuc, fost consilier al ministrului Finantelor,

Compania si-a planificat investitii de 63,7 milioane lei in acest an, la venituri totale de 925,4 milioane lei, potrivit bugetului Loteriei, aprobat in Guvern in luna mai.De asemenea, compania estimeaza pentru acest an un profit net de 61,17 milioane lei si si-a bugetat cheltuieli totale de 853,7 milioane lei.

Potrivit unor informatii transmise de companie, in luna februarie, in urma unei solicitari News.ro, Loteria Romana si-a propus sa-si extinda reteaua mandatara in acest an cu un numar de 200 noi puncte de vanzare.In prezent, Loteria Romana are peste 1.900 de agentii loto.

Ovidiu Portariuc, in varsta de 40 de ani, este membru al PSD din anul 2009, iar din ianuarie 2016 este presedinte al organizatiei judetene a PSD Botosani. El a fost primar al municipiului Botosani in perioada 2012-2016, iar apoi consilier al fostului ministru de Finante Viorel Ilie, dar si al actualului ministru Ionut Misa.