Mihai Busuioc, secretar general al Guvernului, este noul sef al Curtii de Conturi
Mihai Busuioc a primit 275 voturi "pentru" si 95 impotriva.
Totodata, Dan Lucian Vladescu a fost votat in functia de presedinte al Autoritatii de Audit cu voturi 268 'pentru', 102 'impotriva'.
Pentru pozitia de vicepresedinte al Curtii de Conturi a fost validat Nicu Marcu cu 270 voturi 'pentru' si 100 'impotriva', pentru un rest de mandat, iar pe aceeasi pozitie in cadrul Autoritatii de Audit, Florin Tunaru, 267 voturi 'pentru' si 103 'impotriva'.
Plenul l-a mai validat in functia de consilier de conturi pe Aurel Dumitru - 267 voturi 'pentru' si 103 'impotriva'.
Pentru numirea a inca doi consilieri de conturi urmeaza sa fie declansata o noua procedura de numire, noteaza Agerpres.
Cine este Mihai Busuioc
Busuioc a ajuns in atentia opiniei publice in iunie, inainte ca Sorin Grindeanu sa fie dat jos de PSD din functia de premier, atunci cand a refuzat sa contrasemneze ordinul premierului Grindeanu prin care dispunea eliberarea din functie. In absenta semnaturii sale, cei de la Monitorul Oficial au refuzat la randul lor sa publice actul de eliberare din functie. Grindeanu intentiona atunci sa il schimbe pe Busuioc cu Victor Ponta.
Busuioc a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in perioada in care Liviu Dragnea conducea aceasta institutie.
Busioc a fost numit secretar general al Guvernului, in ianuarie, de catre Sorin Grindeanu, imediat dupa acesta a fost investit in functia de premier. Numirea lui Busuioc a fost prima decizie a lui Grindeanu in calitate de premier. In aprilie, Mihai Busuioc a fost numit membru in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, fiind propus de catre statul roman, prin Ministerul Energiei.
Mihai Busuioc a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in perioada in care Liviu Dragnea conducea aceasta institutie. In 2014 cand a fost numit la Ministerul Dezvoltarii, EVZ scria ca Busuioc a fost omul de incredere al lui Vasile Blaga, membru al PDL sectorul 4 si fostul sef al Oficiului de Cadastru din vremea Elenei Udrea, fiind implicat in multe afaceri cu retrocedari din Bucuresti si din Romania. Vezi aici declaratia de avere.
Cine este Florin Tunaru
Tunaru a fost vicepresedinte al Fiscului din 2012, cand USL a venit la guvernare, pana in iunie 2017, cand a fost demis de premierul Sorin Grindeanu.
Tunaru era responsabil de inspectia fiscala.
Tunaru, originar din Teleorman, a lucrat cu Dragnea la Consiliul Judetean ca director adunct la Directia de Contabilitate, apoi a fost consilierul personal al lui Liviu Dragnea.
(Vezi aici CV-ul lui Florin Tunaru).
Numirile au loc dupa ce Legea Curtii de Conturi a fost schimbata asa incat sa le permita si celor cu studii si experienta ingineresti, nu doar celor cu studii economice sau juridice, sa ajunga in conducerea institutiei.
Citeste pe TelekomSport.ro
A jucat Dragnea murdar? Cum şi-ar fi sabotat un apropiat: ”Ar fi ieşit multe nereguli la suprafaţă!”


Busuioc e prea lemn ca sa faca ceva "destept" la Curtea de Conturi. Ajunge repede la mititica.
:-))))
si sa aiba grija ca nici altii "sa nu faca"
si cand se impute treaba sa fuga cu stampila Curtii acasa
Doi si un sfert este serviciul privat al PSD cu activitati economice acoperite.
Ei sunt in spatele multor tunuri in economie.Au spate politic si nu-i pot aresta.
Alegeri 2020 .Sa desfintam acest serviciu secret mafiot.
Pana la alegerile din 11 decembrie, cand guverna PSD, primul ministru, de regula si presedintele partidului, impreuna cu baronii din teritoriu numeau in fruntea institutiilor cele mai importante oamenii "lor".
Ei, de cand a venit Dragnea la putere, lucrurile s-au schimbat, pt ca-in premiera- in fruntea institutiilor nu mai sunt numiti oamenii "nostri", ci oamenii "MEI" (adica, pt mai multa claritate, AI LUI) !
Asta-i diferenta majora intre ce a fost pana la Dragnea si ce este odata cu inceputul erei lui.
Doar ca, avand exemplul ultimelor alegeri prezidentiale, cand s-a spus ca in turul 2 baronii PSD (sau macar unii dintre ei) au tras pe dreapta iar acesta a fost unul din motivele infrangerii lui Ponta, s-ar putea ca istoria sa se repete si in ceea ce il priveste pe Dragnea iar baronii "sa i-o faca", pt a scapa de el.
PS. De el, care nu stie sa imparta cu altii... grijile guvernarii, bineinteles ! ;)
intentionat am spus militie. Militie era inainte de '89, militie era in '93, militie este si in 2017
Are fatza de tablagiu baiatu'!
Fara numirea lui la CC eram pierduti, devastati!