Camera Deputatilor a respins miercuri motiunea simpla intitulata "PSD dauneaza grav sanatatii", initiata de PNL, USR si PMP. S-au inregistrat 97 de voturi pentru, 149 impotriva si 19 abtineri, potrivit Agerpres.

Florian BodogFoto: Agerpres

Semnatarii motiunii i-au solicitat premierului Mihai Tudose sa il demita pe ministrul Sanatatii, avand in vedere "criza vaccinurilor", "birocratia care sufoca Romania si ia din banii pacientilor", nefinalizarea constructiei de spitale, 'farsa salariilor ca afara'.

"Suntem in a noua luna de guvernare PSD - ALDE si putem constata, fara prea mare efort, ca nu s-au realizat nici macar 1% dintre promisiunile formulate in campania electorala. Domeniul sanatatii nu este unul care sa mai permita experimente. Experimentele nefaste ale actualului ministru, care, prin prestatia sa, a adus in colaps sistemul de sanatate, trebuie stopate. Minima responsabilitate politica ne spune ca la dezastrul lasat in urma de domnul Bodog, in cele noua luni de mandat, acesta ar fi trebuit sa isi dea demisia si sa plece singur", au sustinut deputatii opozitiei.

Ministrul Florian Bodog a declarat, la dezbaterile de marti, ca sistemul de sanatate romanesc ar fi fost departe daca fiecare dintre cei care au detinut acest portofoliu, indiferent de culoarea politica, ar fi facut un pas catre interesul pacientilor.

"Nu sunt ministrul perfect si cred ca niciun ministru nu este prefect, pentru ca nu exista politician perfect. Sunt medic insa si, de aceea, stiu care sunt ranile sistemului de sanatate si care sunt asteptarile bolnavilor si ale medicilor. Daca fiecare ministru al Sanatatii, indiferent de culoarea politica, ar fi facut un singur pas catre interesul pacientilor, astazi am fi fost departe, dar unii s-au multumit sa isi masoare mandatul in like-uri pe Facebook, in timp ce proiecte importante in Sanatate au fost blocate. E usor sa depui motiune pentru proiectele pe care nu le duci la indeplinire", a afirmat Bodog.