Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat marti ca liberalii iau in calcul initierea unei motiuni de cenzura in cazul in care premierul Mihai Tudose nu ii va demite din Guvern pe ministrii "cu probleme", scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Il somam pe Tudose sa nu mai faca pe viteazul la televizor, sa nu mai voteze in Biroul sau in conducerea PSD pentru mentinerea in functii a ministrilor cu probleme penale si il somam sa initieze, pentru ca are atributiile constitutionale, fara sa mai ceara voie de la Dragnea, scoaterea, evacuarea din Guvern pe scara de urgenta a ministrilor cu probleme, indiferent ca sunt probleme penale, probleme de plagiat sau ca sunt probleme de analfabetism sau de incompetenta crasa. In cazul in care nu va initia scoaterea din Guvern a tuturor ministrilor cu probleme, luam in calcul initierea unei motiuni de cenzura", a declarat Orban, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

El a spus ca PNL ii da premierului un termen "rezonabil" pentru a renunta la ministrii "cu probleme".

"Evident, un termen rezonabil de o saptamana, zece zile", a precizat Orban.

Liderul PNL a sustinut ca exista oportunitati de a putea obtine voturi pentru motiunea de cenzura.

"Am vazut ca UDMR-istii sunt cam suparati pe PSD, pentru ca Dragnea le-a tras teapa. (...) Normal ca vom discuta cu toata lumea in momentul in care vom initia motiunea de cenzura si vom strange semnaturi si vom deschide lista de semnaturi pentru depunerea motiunii de cenzura catre toti parlamentarii", a afirmat presedintele PNL.

In opinia sa, PSD nu mai are nicio legitimitate pentru guvernarea Romaniei.

"Singura solutie posibila este scoaterea de la putere a acestui grup toxic pentru Romania si reintoarcerea la popor prin alegeri anticipate", a adaugat Orban.

Liderul PNL a afirmat ca situatia din Romania reclama motiunea de cenzura in cazul in care PSD "se incapataneaza sa tina in functii oameni care distrug imaginea" tarii. El a vorbit despre situatia ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb: "Nimeni nu va mai credita un astfel de ministru asupra caruia exista o cerere de urmarire penala".

Ludovic Orban a mentionat ca se poate ajunge la alegeri anticipate dupa caderea a doua Guverne, sustinand ca exista sanse in acest caz.

"Vazand ce fac sefii lor, ar trebui ca majoritatea parlamentarilor sa le dea un branci pe scari, nicidecum sa-i mai sprijine in functii", a declarat Orban.