Liviu Dragnea, presedintele PSD, si sociologul Marius Pieleanu au declarat luni ca sondajul Avangarde prezentat vineri de Pieleanu la Antena 3 nu a fost comandat de PSD. Reamintimc a sondajul arata o prabusire a increderii in guvernul Tudose in doar o luna.

In week-end, mai multe voci de pe scena publica, printre care si Cozmin Gusa, au spus ca sondajul ar fi fost comandat de Liviu Dragnea / PSD pentru a dinamita imaginea guvernului Tudose, ca parte a unei strategii a liderului PSD de atacare a premierului.

"Vreau să lămuresc completa neimplicare a lui Liviu Dragnea în această chestiune. Chiar dacă avem o relație informală, de multă vreme, asta nu înseamnă că mi-a comandat vreun sondaj în care să falsific datele. Complet eronat. Meditez dacă mergem în instanță pentru a lămuri lucrurile odată pentru totdeauna. Este barometrul pe care îl fac lunar și pe care l-am prezentat, cu regularitate, la Antena 3. Nu are nicio legătură cu PSD în sensul contractual al cuvântului. Fac acest barometrul pentru promovarea firmei, nicidecum la comanda cuiva”, a declarat luni Pieleanu la Antena 3.

Reamintim ca sociologul Marius Pieleanu a prezentat vineri, la Antena 3, un sondaj Avangarde potrivit caruia cota de incredere a romanilor in guvernul PSD-ALDE condus de Mihai Tudose a scazut in ultima luna si se afla undeva la 25-26%. Pieleanu a declarat si ca doar 27% dintre romani au o parere favorabila fata de Mihai Tudose, mai putin decat luna trecuta.

"Premierul este intr-o semnificativa scadere", a mai spus Pieleanu.