Presedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat miercuri, la Mioveni, ca nu stie cine sunt persoanele implicate in incidentele produse in urma cu o zi, la iesirea sa de la procesul care a avut loc la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), dar intentioneaza sa afle mai multe lucruri despre ce s-a intamplat acolo, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt pesedisti vechi, unii sunt eroi ai Revolutiei (...) Am aflat de la televizor despre acest proces, am aflat ca aici este vechea echipa de manifestanti de profesie si, la partid fiind, am luat cativa colegi si am venit aici. Suntem alaturi de Liviu Dragnea".

Codrin Stefanescu, despre "matahalele" despre care Dragnea nu stie nimic¬

"In ceea ce priveste persoanele pe care le-am gasit la iesire, nu am chemat pe nimeni. Eu nu am solicitat nici SPP, eu nu am SPP de cand sunt presedintele Camerei si cu atat mai mult nu am nevoie sa chem pe cineva sa ma apere. Si eu am fost surprins, nu vreau sa comentez altceva. Si eu imi puneam intrebari cine este acolo. Nu stiu daca cineva a facut o greseala, a facut-o intentionat, daca a fost pur si simplu o intamplare. Dar o sa mai discutam in perioada urmatoare", a declarat Liviu Dragnea.

El a afirmat, pe de alta parte, ca atitudinea protestatarilor care l-au asteptat la instanta ii aminteste de "metodele sovietice".

"Eu ce am vazut ieri la Inalta Curte mi-a adus aminte de ce am auzit despre metodele sovietice, in care justitia nu trebuia realizata in sala de judecata, in care in presa trebuia inainte, printr-o campanie foarte bine sustinuta financiar si foarte bine construita, sa se arate ca cineva este deja vinovat (...). Am vazut ca cineva flutura niste catuse. Eu ii sugerez sa le pregateasca pentru altcineva, pentru cea sau cel care i-a instigat sa vina acolo", a mai spus presedintele PSD.

Marti, iesirea lui Liviu Dragnea de la procesul de coruptie in care e judecat la Inalta Curte a fost i insotita de imbranceli, in care protagonisti au fost mai multi bodyguarzi si un ziarist. Malin Bot, care apare in imagini intrebandu-l repetat pe Dragnea de ce a adus interlopi sa il apere, sustine pe Facebook ca a fost lovit de acestia.

Cei doi bodyguarzi acuzati de violenta au fost dusi ulterior la Sectia 1 de Politie

In imaginile filmate se vede cum jandarmii perchezitioneaza pe unul dintre cei care il flancau pe Dragnea la iesirea de la proces.

Pe alte imagini se vede cum Codrin Stefanescu sta de vorba cu personajele care l-au aparat ulterior pe Dragnea. Intrebat daca e vorba despre interlopi, Codrin Stefanescu a declarat pentru News.ro ca "Sunt pesedisti vechi, unii sunt eroi ai Revolutiei (...) Am aflat de la televizor despre acest proces, am aflat ca aici este vechea echipa de manifestanti de profesie si, la partid fiind, am luat cativa colegi si am venit aici. Suntem alaturi de Liviu Dragnea".