Florin Iordache (PSD) a fost ales marti presedinte al Comisiei parlamentare speciale pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul Justitiei, transmite Agerpres. Iordache este autorul OUG 13, ordonanta de urgenta care ii ajuta pe corupti sa scape de pedepse si care a scos in strada jumatate de milion de oameni in iarna.

Florin Iordache si Eugen NicoliceaFoto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

Ioardache a demisionat atunci din Guvernul Grindeanu ca urmare a celor mai mari proteste din ultimii 20 de ani.

Ceilalti membri ai conducerii comisiei vor fi Marton Arpad (UDMR), Ioan Cupsa (PNL) - vicepresedinti si Steluta Cataniciu (ALDE) - secretar. USR urmeaza sa-si desemneze un vicepresedinte al acestui for.

Reamintim ca plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a aprobat saptamana trecuta infiintarea acestei comisii speciale din care fac parte personaje extrem de controversate, care s-au remarcat prin incercarile de a distruge legislatia si institutiile anti-coruptie, precum Eugen Nicolicea, Florin Iordache, Steluta Cataniciu. Alaturi de ei, din comisie mai fac parte Adrian Tutuianu si Robert Cazanciuc (PSD), Alina Gorghiu si Catalin Predoiu (PNL) si Dorin Badulescu de la PMP.

Obiectivele comisiei sunt "inglobarea in cuprinsul Codului de procedura penala a modificarilor adoptate prin Legea 253/2013 de punere in aplicare a Codului de procedura penala, modificarea textelor in raport cu deciziile Curtii Constitutionale, emise incepand cu 2014, si prin care s-au admis exceptii de neconstitutionalitate pentru articolele din Codul de procedura penala, punerea in acord a deciziilor pronuntate de CCR prin care s-au declarat neconstitutionale texte din Codul penal, punerea in acord a rapoartelor GRECO cu prevederile Codului penal si Codului de procedura penala", potrivit Agerpres.