Vlad Alexandrescu, Dan Barna si Cristian Seidler, parlamentari si vicepresedinti ai Uniunii Salvati Romania, sunt cei care si-au depus candidaturile pentru sefia partidului. Procesul de depunere a candidaturilor s-a incheiat sambata noapte, iar alegerile pentru functia de presedinte al USR vor avea loc pe 28 octombrie, la Poiana Brasov, intr-un congres extraordinar care a fost convocat dupa demisia lui Nicusor Dan, informeaza USR intr-un comunicat remis duminica.

Alexandrescu, Seidler si Barna, in cursa pentru sefia USRFoto: Colaj / Sursa foto: Facebook

Fiecare candidat a inregistrat pe forumul intern al USR, pentru informarea membrilor si dezbaterile interne ce vor urma in umatoarea luna, biografia, o scrisoare de intentie si un proiect de program politic, se precizeaza in comunicat.

Deputatul Dan Barna a fost primul care s-a inscris in cursa pentru sefia USR, el anuntand in 16 septembrie ca va candida pentru functia ramasa vacanta dupa ce Nicusor Dan a parasit partidul. In ultima zi, si-au anuntat candidaturile si fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu, precum si liderul deputatilor USR, Cristian Seidler.

Vlad Alexandrescu: "Pentru un USR viu, puternic si unit. Programul meu are patru prioritati: USR - un partid modern, puternic si activ, deschis catre agenda cetateanului; o doctrina politica bazata pe principii si valori comune; conducerea partidului pe un drum comun si decizii bazate pe reguli, principii si valori; consolidare prin extinderea filialelor si o maniera de lucru bazata pe echipe eficiente. Imi doresc un partid unit, pregatit sa lupte pentru apararea democratiei constitutionale in Romania, pentru responsabilitate si integritate in viata politica si administrativa. USR este si va fi o forta a opozitiei la PSD si o alternativa credibila in politica romaneasca."

Dan Barna: "USR, de la miscare politica la partid. Obiective Generale pentru 2020: Sa transformam USR intr-un partid capabil sa guverneze, cu program de guvernare coerent si realist si resurse umane credibile si competente pentru a guverna si a conduce institutii. USR trebuie sa fie un partid pro european reprezentant asumat al componentei active si modernizatoare a Romaniei, actor principal pe zona de centru dreapta, cu un deziderat electoral de 20%. Sa consolidam organismele interne care sa asigure informarea si accesul la decizie al tuturor membrilor pentru construirea USR ca partid modern cu proceduri si mecanisme functionale de implicarea a membrilor in decizii si antrenare in activitati politice."

Cristian Seidler: "Resetam USR - Resetam Romania. Suntem ca partid politic intr-un moment in care trebuie sa dovedim inteligenta politica si unitate. Suntem ca tara intr-un moment crucial in care institutiile fundamentale ale statului sunt atacate, coruptia e de prea mult timp o amenintare nationala, iar problemele din economie devin din ce in ce mai mari. USR poarta sperantele unei parti insemnate a electoratului si avem un potential politic semnificativ. Doar impreuna putem sa convingem cat mai multi cetateni de valoarea politicilor noastre publice, de onestitatea si bunul nostru simt. Sunt convins ca impreuna putem deveni a doua forta politica a tarii si principalul partid de opozitie, precum suntem in Bucuresti. USR este partidul care reseteaza Romania. Am inceput deja sa facem asta."