Pe pagina web a Senatului a fost publicata lista cadourilor primite in 2007 de catre senatori, in cadrul unor actiuni de protocol. Cristian Sutu remarca pe blogul sau ca Nicolae Vacaroiu a luat acasa, platind o diferenta de 84 de euro, un platou de argint de 380 de grame, gravat in centru cu un porumbel al pacii.

Nicolae Vacaroiu a primit cele mai multe daruri, dar o mare parte dintre ele au fost restituite, pentru ca asa cere legea. Astfel, senatorul social-democrat a renuntat la o fata de masa de in, brodata, un platou de argint cu stema Republicii Elene, o scrumiera de portelan, una din aluminiu exolat, brodata cu motive zoomorfe, o sabie de otel cu manerul si teaca placate cu aur cizelat cu motive arabe, un set format dintr-o sticla si doua pahare, din portelan, executate manual.

Insa, oferind contravaloarea obiectelor, a reusit sa ia acasa un platou de argint de 380 de grame, un player multimedia, o medalie de aur comemorativa "Nicolae Balcescu -Spirit european".

Alti senatori care au mai primit cadouri:

Ion Iliescu, senator PSD, a primit o fructiera de sticla tip cristal, cu doua boluri - obiecte care au intrat in patrimoniul Senatului, iar Dan Chirlomez, directorul de protocol al Senatului, a primit si el un covor de lana, reprezentand Palatul Parlamentului. Si acest cadou a intrat in patrimoniul Senatului.

Mircea Geoana(PSD) a primit un album cu reproduceri grafice de masti ale Operei din Beijing, Doru Ioan Taracila (PSD) a primit un suport pentru creioane, dotat cu ceas electronic si un obiect artizanal din lemn, reprezentand un car cu boi, iar Valentin Puskas (UDMR) a primit un spic de grau din argint. Si ei au restituit cadourile.

Potrivit legii 251din 2004, demnitarii trebuie sa declare toate cadourile cu o valoare mai mare de 50 de euro, cu exceptia obiectelor de birotica. Pentru cadourile mai scumpe de 200 de euro, demnitarii care vor sa isi ia darurile acasa, trebuie sa plateasca diferenta de bani.