Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, l-a atacat si l-a ironizat pe presedintele Klaus Iohannis joi, afirmand ca parca ar fi Duhul Sfant care da sfaturi pacatosilor, si ca in realitate acesta "sapa cu ravna" in guvern si in majoritatea parlamentar si ca isi doreste sa o dea jos. El l-a acuzat si ca "patroneaza sistemul corupt de putere". Mai mult, Tariceanu a afirmat ca ministrul Dezvoltarii Sevil Shhaideh, urmarita penal de DNA, nu ar avea de ce sa isi dea demisi pentru ca "pana una alta, nu sunt formulate acuzatii, nu sunt cereri de urmarire penala".

Calin Popescu TariceanuFoto: senat.ro

Ce a raspuns Tariceanu, intrebt cum comenteaza declaratiile lui Iohannis:

"Cand aud declaratile astea am demulte ori senzatia - revelatia - ca printre noi s-a coborat Duhul Sfant si care ne da noua sfaturi pacatosilor. Noi oamenii politici suntem pacatosi si duhul sfant ne da sfaturi. Cred ca presedintele uita ca este la fel de om politic ca si noi toti. Fucntioneaza in dreptul fiecaruia si in dreptul domniei sale de prezumtia de nevinovatie

In cazul lui Sevil Shhaideh, pana una alta, nu sunt formulate niste acuzatii. nu sunt cereri de urmarire penala, deci pt ce sa isi dea demisia? Am putea sa ne trezim cu astfel de cereri pentru toti membrii guvernului pentru HG-uri. Stau si ma gandesc daca nu i-ar conveni acest lucru si (...) sa ne trezim iar cu guvernul de tehnocrati.

Aveam dubii inainte, dupa declaratiile de astazi si de acum doua zile nu mai am niciun dubiu: presedintele sapa cu ravna in acest guvern, in majoritatea parlamentara, sa o dea jos.

A spus ca are increderea nelimitata in CSM. Se face ca nu vede ca la CSM mai aveau putin sa isi scoata ochii si sa isi taie gatul si el spune ca are incredere in CSM si ca totul functioneaza bine. Iata o dovada in plus ca se bucura de aceasta situatie

Deci presedintele cred ca face o mare greseala pentru ca isi dezvaluie mult prea devreme planurile. Aveam banuieli, acum am certitudini. Nu o sa inghitim povestile pe care ni le livreaza.

Stau si sa ma intreb daca mai este posibila o colaborare cu presedintele, care nu urmareste decat destabilizarea justitiei. El este cel care patroneaza acest sistem corupt de putere din Romania."

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti seara, ca vicepremierul Sevil Shhaideh si ministrul Rovana Plumb ar fi trebuit sa demisioneze, iar varianta a doua era ca PSD sa le retraga sprijinul politic pentru ca persoanele urmarite penal, trimise in judecata sau condamnate nu trebuie sa faca parte din conducerea statului. El a spus ca "este pacat ca PSD nu a inteles nimic" din repetatele sale apeluri pentru intarirea statului de drept si a avertizat ca "aceasta cale nu este cea buna".