Fostul premier Victor Ponta a declarat miercuri ca va vota impotriva ridicarii imunitatii parlamentare a ministrului Rovana Plumb, pentru ca este martor si nu a luat ea lacul Belina.

Victor Ponta in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

"In cazul Rovanei Plumb voi vota nu, pentru ca ea este martor, n-are nicio treaba. N-a luat Rovana Plumb lacul. Voi vota impotriva", a declarat Victor Ponta.

Totodata, Victor Ponta a spus ca sprijinul partidului pentru ministrul Rovana Plumb si vicepremierul Sevil Shhaideh este corect, dar cele doua nu ar trebui sa ramana in Guvern.

"E un lucru rau", a adaugat Ponta.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice la data faptei, in legatura cu savarsirea complicitatii la abuz in serviciu, in dosarul in care este vizat si vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea CJ Teleorman.