Sedinta Biroului Permanent National al PSD a inceput luni cu aproape o ora intarziere, dupa ce presedintele PSD Liviu Dragnea si premierul Mihai Tudose au venit de la o intalnire avuta cu Calin Popescu-Tariceanu, la sediul ALDE. Dragnea a anuntat jurnalisti ca la sedinta liderilor PSD privind situatia ministrilor Sevil Shhaideh si Rovana Plumb va ajunge si Tariceanu.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

La sedinta, care a inceput putin inainte de ora 12.00 la sediul PSD din Kiseleff, participa si ministrul Dezvoltarii Sevil Shhaideh si ministrul delegat pentru Fonduri Europene Rovana Plumb, vizati de DNA in dosarul Baltii Belina.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului la data faptei, in legatura cu savarsirea complicitatii la abuz in serviciu, in dosarul care o vizeaza si pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea Consiliului Judetean Teleorman.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), este urmarita penal de procurorii anticoruptie pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, se arata intr-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor anticoruptie, dosarul vizeaza trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, care ulterior le-a inchiriat unei societati comerciale.