USR sustine intr-un comunicat de presa ca punerea sub urmarire penala a lui Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale si cererea de avizare a urmarii penale impotriva Rovanei Plumb, in dosarul Belina, reprezinta "dovezi ca Liviu Dragnea si-a creat, in interiorul administratiei statului, o retea personala de subordonati, care sa raspunda ordinelor si intereselor lui. Totodata, USR cere demisia lui Shhaideh din Guvernul Romaniei, pentru "a nu influenta ancheta DNA din pozitia inalta pe care o detine, ca un semn de buna-credinta."

Dan BarnaFoto: HotNews.ro

"Aceste persoane, suspectate de DNA ca au actionat impotriva legii, au fost ulterior recompensate de catre Liviu Dragnea cu pozitii importante in stat. Avem de-a face cu o captura a statului de catre Livu Dragnea, o situatie in care institutiile nu mai lucreaza pentru bine public, ci pentru interesele private ale unui sef politic", a declarat deputatul Dan Barna, purtator de cuvant al USR.

USR atrage atentia ca opinia publica este intoxicata cu o mistificare a realitatii, in conditiile in care PSD, in urma audierii, de azi, la DNA, a lui Sevil Shhaideh, se prezinta drept victima a unui asa-zis "stat paralel" condus de George Maior, fost director al SRI, Ambasadorul Romaniei la Washington, care ar vrea sa puna mana pe PSD.

"Este o contrafacere grosolana a realitatii. Liviu Dragnea cauta un tap ispasitor si l-a inlocuit pe George Soros cu George Maior, cu obiectivul de a se prezenta drept victima a unei masinatiuni oculte. Adevarul este ca Liviu Dragnea a fondat un stat paralel pe care anchetele DNA il destructureaza", a mai spus Barna.

"Apreciem faptul ca DNA nu se lasa indimidata de presiunile si amenintarile continue la care este supusa personal de Liviu Dragnea, dar si de institutii pe care acesta si le-a subordonat, pentru a opri anchetele si procesele care-l privesc personal si lupta anticoruptie din Romania" incheie acesta.