Senatorul USR Mihai Gotiu a spus luni ca nu isi mai aminteste exact daca a fost sau nu amenintat de catre presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, intr-o sedinta a Birourilor Permanente Reunite, si spune ca isi cere scuze.

Mihai GotiuFoto: Facebook

"Eu am zis ca imi cer scuze daca cumva imi amintesc gresit si ca m-as fi asteptat sa fi reactionat inca de atunci si sa conteste inca de atunci ceea ce am spus. Nu ne-am despartit in niste termeni foarte nervosi, dar eu astept ca Parlamentul sa fie mult mai ferm nu doar la nivel declarativ, ci in spatiul public de tot ceea ce inseamna violenta", a declarat Mihai Gotiu, potrivit News.ro.

Gotiu a spus ca nu considera ca Badalau ar fi o persoana violenta. "Nu. M-a surprins ceea ce s-a intamplat pentru ca, dupa acel incident, nu am mai avut altercatii violente", a mai spus Gotiu.

Senatorul USR Mihai Gotiu, care a fost agresat saptamana trecuta in studioul B1 TV de catre fostul purtator de cuvant al Cabinetului Ponta Mirel Palada, a sustinut ca Niculae Badalau, acuzat de lovire de liberalul Marin Anton, i-a amenintat cu bataia pe el si pe Nicusor Dan in luna februarie, chiar in Parlament.

"Oameni buni, intimidarea fizica si verbala e marca inregistrata PSD. Senatorul PSD Niculae Badalau, cel acuzat acum de violente la Giurgiu, ne-a amenintat cu bataia, pe mine si pe Nicusor Dan, in februarie, chiar in Parlament!", a scris Gotiu pe Facebook, afirmand ca a aflat de incidentul dintre Badalau si Marin Anton, ca nu este un fan al lui Anton, sustinator al proiectului minier de la Rosia Montana, dar ca nimic nu justifica violenta.

El spune ca in urma incidentului dintre cei doi si-a amintit cum a fost agresat verbal de Badalau si cum a evitat conflictul cu acesta.

"Nu stiu ce s-a intamplat, aseara, la Giurgiu, dar mi-am amintit primul episod de amenintare pe care l-am trait in Parlamentul Romaniei. S-a intamplat in Biroul Permanent Reunit de pe 1 februarie, in contextul protestelor din Piata Victoriei. Am relatat atunci, aici, pe Facebook, cum dupa ce l-a numit pe Nicusor Dan "dobitocul ala caruia ii da una", Niculae Badalau m-a facut "golan"... Atunci am evitat repriza de "parte in parte" la mustata", a scris Gotiu.

El rememoreaza si momentul in care a fost atacat verbal in plenul Senatului de "un alt greu" al PSD, Serban Nicolae.

"A venit apoi momentul in care alt "greu" al PSD, Serban Nicolae, m-a atacat verbal suburban in Biroul Permanent al Senatului, iar Calin Popescu Tariceanu, in loc sa-l cheme la ordine pe Serban Nicolae, mi-a taiat mie microfonul. Sesizarea pe care am depus-o la Comisia Juridica a Senatului continua sa ramana fara raspuns de luni bune", a relatat Mihai Gotiu.

El critica faptul ca asemenea comportamente sunt tolerate si lasate nesanctionate chiar in Parlamentul Romaniei si ca apoi violenta se transmite in societate, acesta fiind motivul pentru care anunta ca va merge pana la capat cu plangerea penala impotriva lui Mirel Palada si ca nu e posibila vreo "impacare a partilor".

Liberalul Marin Anton sustine ca a fost lovit peste gura si amenintat de catre presedintele executiv al PSD Niculae Badalau, care insa neaga, spunand ca au avut doar un schimb de replici si ca nu suporta violenta nici macar verbala.