Moartea presedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, reprezinta o mare pierdere pentru viata publica si politica romaneasca, a declarat pentru Agerpres fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu.

"Am aflat cu intristare vestea incetarii din viata a domnului Mircea Ionescu Quintus, om politic proeminent in perioada de dupa 1989, unanim apreciat si stimat pentru calitatile sale deosebite, pentru experienta sa politica si de viata, pentru spiritul sau ponderat si echilibrat. A fost o prezenta activa atat in perioada activitatii Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala - prima structura de tip parlamentar constituita la inceputul anului 1990, cat si dupa aceea, dupa alegerile din mai 1990, fiind ales in Senatul Romaniei, in perioada activitatii de elaborare a Constitutiei tarii - Constitutii noi, democratice a Romaniei. O perioada a fost si ministru al Justitiei. Peste tot s-a bucurat de stima si aprecieri unanime pentru spiritul sau deschis si ponderat, a fost prototipul de om politic unanim apreciat si respectat de catre toti, independent de orientarea sa politica", a spus Iliescu.

Liderul social-democrat a punctat pe scurt si relatia avuta de el cu seniorul liberal.

"Personal m-am bucurat de o relatie deschisa si amicala de stima si respect reciproc si de comunicare foarte lesncioasa, tocmai datorita calitatilor de care vorbim. Era un om intelept, totdeauna cu pareri foarte avizate si echilibrate in diverse domenii de activitate. Este o mare pierdere pentru viata noastra publica, politica. Doresc sa transmit condoleante sincere familiei, prietenilor, celor apropiati. Ii voi pastra o amintire calda pentru totdeauna", a subliniat Ion Iliescu.

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a decedat, vineri, la varsta de o suta de ani.