Presedintele Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj de condoleante ca urmare a mortii lui Mircea Ionescu-Quintus, despre care spune ca "in ciuda secolului zbuciumat pe care l-a traversat, a ramas mereu fidel crezului liberal, cu care s-a identificat si pe care l-a servit fara incetare".

Mesajul presedintelui:

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a primit cu profunda durere si tristete vestea mortii domnului Mircea Ionescu-Quintus, Presedinte de onoare al Partidului National Liberal.

"Ne-am despartit astazi de un adevarat senior al politicii romanesti, domnul Mircea Ionescu-Quintus. In ciuda secolului zbuciumat pe care l-a traversat, a ramas mereu fidel crezului liberal, cu care s-a identificat si pe care l-a servit fara incetare.

Domnului Quintus ii datoram multe lucruri bune din viata noastra publica, dar mai ales contributia la revigorarea unei doctrine democratice in anii ¬90 si la dezvoltarea unei culturi a dialogului, civismului si integritatii actului politic.

Asa a fost domnul Quintus si asa ne vom aduce aminte de Domnia sa: un om de stat demn si responsabil, senin, cu spirit moderat si profund devotat tarii sale. Calatoria seculara a domnului Quintus se incheie aici, insa mostenirea sa politica va ramane pentru noi o profesiune de credinta. Dumnezeu sa-l odihneasca!" se arata in mesajul Presedintelui Klaus Iohannis.

Totodata, Presedintele Romaniei a transmis familiei Ionescu-Quintus o scrisoare de condoleante.